Protestul finantistilor continua! Peste 200 de angajati ai Finantelor Publice din Timis au incetat lucrul si cer o lege a salarizarii unitare echitabila! Miercuri au loc negocieri cu ministrul Muncii

Peste 200 de angajati ai Directiei Finantelor Publice din Timis au incetat lucrul pentru a doua zi consecutiv, participand la un protestul spontan declansat pe fondul inechitatilor salariale. De asemenea, la nivelul regiunii de Vest peste 500 de angajati ai acestei institutii au incetat lucrul cerand o lege a salarizarii unice echitabila.
Liderul de sindicat al angajatilor de la Directia de Finante Publice din Timisoara, Virginia Dutu, a declarat pentru News.ro ca 500 de angajati ai institutiei, la nivel de regiune, au declansat un protest spontan, dintre acestia peste 200 fiind din Timisoara.


”La Timisoara functioneaza Directia Regionala a Finantelor Publice, astfel ca la nivel de regiune peste 500 de angajati participa la protestul spontan. Vorbim de judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin. In ceea ce priveste judetul Timis, aici sunt peste 200 de angajati care au declansat protestul spontan”, a declarat Virginia Dutu.

Potrivit sursei citate, la Directia Finantelor Publice Timisoara usile la intrarea in institutie au fost incuiate, pe ele fiind lipite afise care anunta publicul despre protestul angajatilor.

”Usile sunt inchise in acest moment. Acum se pun presiuni de catre public sa se deschida usile. Cert este ca si daca acestea vor fi deschise, la un moment dat, pe parcursul zilei, angajatii nu vor lucra. Protestul are loc pe tot parcursul zilei de munca”, a mai declarat Virginia Dutu.

O delegatie a angajatilor de la Finantele din Timis s-a deplasat la Prefectura Timis pentru a depune o lista de revendicari, printre care o lege a salarizarii unitare echitabila. Principalele doleante ale angajatilor din Finante se refera la revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel incat sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate.

Miercuri vor avea discutii intre reprezentantii angajatilor din Finante si ministru, la intalnire fiind asteptat si premierul Sorin Grindeanu. (Mara Ion)

Leave a Reply