RITUAL MAFIOT! Scena cu un comisar sef ingenuncheat de capi ai Politiei Romane, a pus pe jar Ministerul de Interne! S-a dispus o ancheta interna, la finalul careia se anunta masuri dure

Aparitia in spatiul public a unei fotografii incendiare, cu un comisar sef de politie ingenuncheat umil in fata unor capi ai Ministerului Afacerilor Interne, ca intr-un veritabil ritual mafiot, a declansat o reactie imediata din partea ministrului Carmen Dan, care a dispus o ancheta interna, la finalul careia se anunta masuri extrem de dure.


“In urma informatiilor aparute in spatiul public facem urmatoarea precizare: Persoana care apare in imaginile publicate de ziarul National este comisarul-sef Aurelian Miu, seful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Conducerea MAI apreciaza ca imaginile si informatiile aparute in spatiul public sunt de natura sa afecteze exercitarea respectivei functii, pentru care este nevoie de autoritate profesionala si probitate morala. In consecinta, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificari pentru lamurirea acestei situatii iar la finalul acestora vor fi prezentate si masurile administrative”, se precizeaza intr-un comunicat al MAI.

De altfel, si Liviu Dragnea s-a declarat consternat de imaginea in care chestori de politie isi batjocoresc un subaltern si a anuntat masuri dintre cele mai dure. “Este inadmisibil sa se intample asa ceva in orice structura din MAI!”, a subliniat liderul PSD.

In fotografia copiata, parca, dupa un ritual mafiot, cu un ofiter de politie care cere indurare, in timp superiorii sai beau alcool si privesc cu lehamite scena de umilinta, pot fi recunoscuti chestorul Gelu Oltean, pe vremea cand era chiar seful UM 0962, serviciului secret al Ministerului de Interne, chestorul Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI si actualul inspector sef al Politiei de Frontiera, si chestorul Marcel Ardelean, seful Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei, dar si alti ofiteri superiori, chiar sefi de structuri din IGPFR, care intorc capul, jenati de scena terifianta ce se petrecea la ultimul etaj al sediului central al Politiei de Frontiera.

In conditiile in care chestorul Ioan Buda asista pasiv la acest ritual dezonorant pentru Politia Romana, este de asteptat ca la finalul anchetei sa i se sugereze sa-si scrie raportul de pensionare… (G.I.)

2 thoughts on “RITUAL MAFIOT! Scena cu un comisar sef ingenuncheat de capi ai Politiei Romane, a pus pe jar Ministerul de Interne! S-a dispus o ancheta interna, la finalul careia se anunta masuri dure

Leave a Reply