SENTINTA! Pistolarul care a incercat sa jefuiasca o cafenea din Timisoara, condamnare cu suspendare! Instanta a decis ca talharul sa planteze panselute la Horticultura sau sa dea cu mopul la AJOFM Timis

Autorii tentativei de jaf de la Cafe Club Dielli, din Timisoara, din toamna anului trecut, au fost condamnati la pedepse cu suspendare de catre Judecatoria Timisoara!


Laurentiu-Daniel Macoveiciuc, 29 de ani, si Tiberiu-Lucian Massong, 32 de ani, acuzati de tentativa la talharie calificata, respectiv complicitate la infractiunea de tentativa de talharie calificata, au primit cate 3 ani de inchisoare, pedepse suspendate pe termene de incercare de 4 ani, respectiv 2 ani. Fata de la bar, care a fost amenintata cu pistolul, Adriana Pascuti, nu s-a constituit parte civila.

De asemenea, instanta de fond a mai decis ca pistolarul si complicele sau, nimeni altul decat bodyguardul din acea vreme al localului, sa presteze cate 100 de zile de munca neremunerata, in folosul comunitatii, la R.A. Horticultura sau la Agentia Judetean de Ocupare a Fortei de Munca Timis.

Sentinta nu este definitiva si, fara indoiala, procurorii de la parchetul local au si contestat aceasta hotarare.  

“Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, in dimineata zilei de 16.10.2016, dupa orele 6, inculpatul Macoveiciuc Laurentiu-Daniel ar fi intrat intr-un cafe-bar situat pe Calea Aradului din Timisoara, purtand o gluga pe cap, unde prin amenintarea cu un pistol i-ar fi cerut angajatei banii din incasari, fiind determinat sa paraseasca localul fara insusirea vreunui bun, ca urmare a faptului ca angajata respectiva a apasat butonul de panica”, au declarat anchetatorii.

In vederea comiterii acestei fapte, inculpatului Macoveiciuc Laurentiu-Daniel i-ar fi fost inmanat pistolul si i-ar fi fost oferite informatii cu privire la sumele de bani obtinute din incasari, respectiv cu privire la persoanele care se afla in incinta localului in intervalul in care se face ”monetarul”, de catre inculpatul Massong Tiberiu-Lucian, care se ocupa de paza acelui local.

Judecatorul care a solutionat acest dosar a decis si ca ambii inculpati sa fie pusi in libertate, daca nu mai sunt arestati in alte cauze.  Laurentiu-Daniel Macoveiciuc si Tiberiu-Lucian Massong stau in arest preventiv inca din 25 noiembrie 2016.

 

Leave a Reply