ATENTIE SOFERI! Politia Locala din Timisoara va “dubla” atributiile Politiei Rutiere! Agentii directorului Dorel Cojan vor avea dreptul sa legitimeze conducatorii auto si sa aplice amenzi

Un grup de 14 parlamentari PNL a initiat un proiect de lege care, in cazul in care va fi adoptat, va permite, explicit, politistilor locali sa dirijeze traficul, sa legitimeze soferi si sa aplice amenzi, pentru a avea aceleasi atributii ca Politia rutiera, avand in vedere ca actualele reglementari sunt vagi, iar practica a fost neunitara.


La inceputul anului, Avocatul Poporului a sesizat ICCJ cu un punct de vedere opus, de a interzice total politistilor locali sa exercite atributii in domeniul rutier.

Potrivit Legii 155/2010, care reglementeaza activitatea Politiei Locale, institutia are atributii si in privinta circulatiei pe drumurile publice, insa ele nu sunt precizate explicit. OUG 195/2002, care prevede atributiile politiei rutiere, nu a fost modificata dupa intrarea in vigoare a Legii 155, ceea ce a dus efectiv la un vid legislativ. In practica, s-au evidentiat aplicari neunitare ale legii, fiind cazuri in care Politia Locala, in baza Legii 155, a aplicat amenzi, iar instanta le-a anulat, iar alte cazuri in care ele au fost sustinute.

Proiectul initiat de cei 14 parlamentari PNL modifica OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, adaugand si Politia Locala la toate capitolele in care Politia Rutiera are atributii.

Astfel, Politia Locala va putea sa indrume, sa supravegheze si sa controleze respectarea normelor de circulatie pe drumurile publice, dar si sa ia masuri in cazul in care se constata incalcari. Politia Locala va putea dirija traficul, sa legitimeze soferi, sa aplice contraventii si sa amendeze soferii. (V.E.)

3 thoughts on “ATENTIE SOFERI! Politia Locala din Timisoara va “dubla” atributiile Politiei Rutiere! Agentii directorului Dorel Cojan vor avea dreptul sa legitimeze conducatorii auto si sa aplice amenzi

  1. Eu zic sa va bucurati, parerea mea. Directorul adjunct este de formatie rutierist, asa ca asta stie (vorba vine), asta aplica. Ia ganditi-va ca putea sa provina din politia economica si atunci erau toti calare pe firmele din municipiu….. sau mai rau, putea sa fie expert la moravuri – specialitatea prostitutie, iar cu doi sefi cu aceiasi specialitate ar fi fost vai de fundul vostru…..

  2. Un fost militian corupt..care incasa spagile in anii 90 la barul din calea aradului vizavi de UTT..speram sa ne dezvaluie SIPA aparitiile acestuia in cercul spagilor plus memoriile din strada Brancoveanu ..unde alaturi de acesta culegeau si altii..cat despre legea propusa nu are nici o sansa cat timp unii dintre locali nu au nici 10 clase primare…

  3. Mai nene mai, cu tot respectul pentru ceea ce reprezinti, constat ca n-ai inteles subtilitatea strecurata anterior. Esti confuz in idei si prezinti chestii perimate si prescrise de 27 de ani. Da pana acum de ce-ai tacut mutule ? Erai kkt pe tine cat ti-a fost sef direct.
    Nici cu treaba cu 10 clase n-ai dreptate. Nu sti cum se zice, ca in armata in general si in politie in special, trebuie sa fi destept 5 minute , nu 10 sau 12 ani.

Leave a Reply