Schimbari la Finantele Publice Timis! In functia de sef administratie adjunct, avansat un fost comisar de la Garda Financiara! Un alt comisar din Arad, numit in fruntea Administratiei Regionale pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul DGRFP Timisoara

Tentativa PNL Timis de a-si impune un finantist cu carnet de partid in staff-ul  Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis a fost dejucata de actualul director general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara.


La putin timp dupa ce a revenit in functie, Ioan Dragomir a decis schimbarea sefului administratie adjunct Colectare persoane fizice, Cristian Mocan, sustinut de liberali si de alti lobby-isti cu sortulet si sabiute, si numirea in aceasta functie a fostului sef de divizie de la Garda Financiara Timis, comisarul Constantin Dobritoiu.

De asemenea, s-a consolidat si echipa de finantisti de la conducerea nou-infiintatei Administratii Regionale pentru Contribuabili Mijlocii, care functioneaza in cadrul DGRFP Timisoara. Este vorba despre Sorin Cirti, fostul sef al Garzii Financiare Arad, secondat de Mircea Simeria, sef administratie adjunct Colectare, si Matei Iana, sef administratie adjunct Inspectie Fiscala.

Aparitia acestei structuri, cu rol este de crestere a eficientei activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii si a a imbunatatirii colectarii veniturilor bugetare datorate de acesti contribuabili, se pare ca si-a pus amprenta asupra activitatii Directiei Finantelor Timisoara.

Astfel, conform unui bilant facut public nu cu mult timp in urma, in luna aprilie a anului 2017, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara a incasat la Bugetul General Consolidat suma de 858 milioane lei, cu 9,4% mai mult decat in luna similara a anului 2016 si cu 11% mai mult decat media lunara a trimestrului I al anului curent.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de catre administratiile finantelor publice din judetele Arad, Timis si Caras-Severin.

De asemenea, structurile de inspectie fiscala din cadrul DGRFP Timisoara au efectuat, in primele 4 luni ale anului 2017, un numar de 853 actiuni, in urma carora au fost stabilite obligatii fiscale suplimentare totale in valoare de 329 milioane lei, din care 322 milioane lei la persoane juridice si 7 milioane lei la persoane fizice. (Mara Ion)

Leave a Reply