ULTRAJ! Fostul deputat Cristian Boureanu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce a lovit un politist de la Rutiera! Daca va fi gasit vinovat, risca pana la 3 ani si jumatate de inchisoare

Fostul deputat Cristian Boureanu, unul dintre fruntasii violenti ai PDL, implicat intr-un incident cu un echipaj de la Politia Rutiera, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sambata dimineata, sub acuzatia de ultraj.


Cristian Boureanu a fost audiat timp de peste opt ore, in prezenta unui procuror, la sediul Brigazii Rutiere din Capitala, iar la ora 00,30 pe numele acestuia a fost emisa o ordonanta de retinere pentru ultraj. Ulterior, judecatorii au admis propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Conform unui comunicat de presa emis de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, la momentul retinerii fostului parlamentar, procurorii au dispus inceperea actiunii penale impotriva lui Cristian Boureanu pentru infractiunea de ultraj.

Procurorii mentionau in referatul cu propunerea de arestare a lui Boureanu ca vineri, in jurul orei 1,30, masina in care fostul deputat se afla ca pasager, pe locul din dreapta-fata, a fost oprita in trafic de un echipaj de politie rutiera pe bulevardul Aviatorilor, in zona restaurantului Pescarus.

Potrivit procurorilor, Cristian Boureanu “s-a manifestat violent la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie din cadrul DGPMB – Brigada Rutiera, in sensul ca l-a amenintat, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 7-8 zile de ingrijiri medicale”.

Cristian Boureanu a fost dus la audieri vineri, in jurul orei 16, dupa ce a fost externat de la Spitalul “Floreasca” din Capitala, unde a fost dus in noaptea de joi spre vineri, avand un traumatism cranio-cerebral si o fractura de sinus maxilar, afirma surse medicale.

De asemenea, la Spitalul “Floreasca” a ajuns si un politist implicat in incident, care insa nu a necesitat internarea.

In cazul in care va fi trimis in judecata pentru ultraj, Cristian Boureanu risca pana la 3 ani si jumtate de inchisoare. (Vlad Enciu)

Leave a Reply