DECIZIE FINALA! Curtea de Apel Timisoara face dreptate in cazul satului din Arad “furat” de mafia imobiliara! Sentinta privind desfiintarea actelor de mostenitor false, confirmata de instanta suprema

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat vineri, 9 iunie 2017, hotararea definitiva in controversatul dosar privind satul aradean Nadas, care a fost retrocedat cu tot cu pasuni, fanete si padure unor falsi mostenitori ai grofului Josif Grosz.


Instanta suprema a respins, prin incheierea finala din dosarul nr. 603/2017, toate contestatiile depuse de partile nemultumite de sentinta Curtii de Apel din Timisoara din 21 decembrie 2016, care a admis sesizarea formulata de DNA Timisoara si a dispus desfiintarea tuturor actelor de mostenire prin care familia Colteu a pretins si a obtinut, in anul 2006, retrocedarea a 8.743 de hectare si a mai multor imobile in judetul Arad, cu o valoare estimata la peste 21 milioane de euro.

Sentinta Curtii de Apel Timisoara ramane, astfel, definitiva. Pretinsii mostenitori ai familiei Grosz ar putea fi obligati sa inapoieze nu numai terenurile retrocedate in baza documentelor false, ci si prejudiciul rezultat din cei peste 10 ani de exploatare a mii de hectare de padure si banii pe care i-a primit de la APIA pentru terenurile agricole din extravilanul satului aradean.

Localnicii au batut drumul instantelor peste un deceniu, in ultima perioada fiind sustinuti si de luptatorul de K1 Daniel Ghita, pentru a dovedi ca familia Colteu nu este mostenitoarea de drept a terenurilor in posesia carora a intrat in 2006, dupa ce Judecatoria Ineu a admis o plangere a sotilor Viorica si Mihai Colteu, prin care cereau reconstituirea dreptului de proprietate asupra satului Nadas (in proportie de 90%).

Dupa numai doua termene, judecatoarea Mariana Luciu de la Judecatoria Ineu a dispus, in baza certificatului de calitate de mostenitor, restabilirea dreptului de proprietate pentru familia Colteu. In 2009, judecatorul Aurel Tripa de la Judecatoria Ineu (condamnat in iunie 2014 pentru luare de mita), a dispus inregistrarea familiei Colteu in Cartea Funciara, fara a solicita documentatia cadastrala.

In luna februarie 2014, procurorii DNA si politistii au efectuat mai multe perchezitii in satul Nadas si la cabinetele unor notari, iar ulterior au anuntat ca acestea au avut loc intr-un dosar ce vizeaza infractiuni de coruptie cu un prejudiciu de peste 20,9 milioane de euro si aproape 300.000 lei, fiind ridicate documente privind hotarile instantelor legate de retrocedarea celor peste 8.700 de hectare de teren. (V.E.)

 

Leave a Reply