DESCINDERI! Arme, droguri si aproape 500.000 de euro confiscate de la gruparile de crima organizata investigate de procurorii DIICOT! La actiuni au participat si politisti de la BCCO Timisoara

Politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate Timisoara au sprijinit, in ultimele trei saptamani, operatiunile de destructurare a unor grupari de criminalitate organizata a caror activitate infractionala este investigata de procurorii DIICOT.


Astfel, in perioada 15 mai – 7 iunie a.c., politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 36 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani.

In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 129 de persoane banuite, politistii au efectuat 73 de perchezitii ce au vizat imobilele folosite de acestea. In urma administrarii probatoriului, 42 de persoane au fost retinute sau arestate.

In urma activitatilor desfasurate, au fost confiscate ori au fost instituite masuri asiguratori: 5 comprimate MDMA, 273 de comprimate de extasy, 29 de doze heroina, 2 grame de amfetamina, 708 grame de cocaina, 6 plante de cannabis, 7 comprimate, 4.111 grame de cannabis, 20 de doze de cannabis, 120 grame de masa vegetala, 3.000 de grame de muguri de cannabis, 400 de plicuri cu substante pulverizante, 35 de plicuri cu etnobotanice si 77 de plicuri autosigilante.

De asemenea, au fost ridicati 202.830 de lei, 423.000 de euro, 13 HDD-uri, 10 laptop-uri, 5 tablete, 15 medii de stocare, 49 de telefoane mobile, 2 arme, 2.100 de petarde, 27 de tigarete confectionate artizanal, 4 cantare electronice si 7 grindere.

La actiunile desfasurate au participat 245 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane.

Totodata, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatile desfasurate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au avut loc in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply