PREMIERA ANTISPAGA! Politistii de la Rutiera, obligati sa inregistreze audio-video discutiile cu persoanele din trafic! IGPR a demarat un proiect pilot de dotare a politistilor cu camere audio-video

Politistii din structurile de siguranta si ordine publica, dar si de la Rutiera, vor purta o camera video-audio cu care vor inregistra discutiile cu persoanele din trafic. Pentru inceput, dat fiind ca e vorba despre un proiect pilot, vor fi folosite 32 de camere in Bucuresti si in doua resedinte de judet, urmand ca, in functie de rezultate, sa fie cumparate mai multe.


“Camerele pot fi utile atat pentru politisti, pentru ca pot filma discutiile cu participantii la trafic, dar si pentru cetateni, pentru ca pot constitui probe in anumite cazuri”, a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al IGPR. Este de asteptat ca, odata cu implementarea acestui proiect, sa scada vertiginos si numarul cazurilor de spaga la politisti pe drumurile publice.

Proiectul pilot implementat de IGPR vine dupa ce fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i intocmit dosar penal pentru ultraj, dupa ce a insultat si lovit un politist de la Rutiera, care ulterior a ripostat. (V.E.)

 

Leave a Reply