NOTA 10! Elevii olimpici din Timis, premiati in cadrul unei ceremonii de gala! “Sunteti Cumintenia Banatului, iar profesorii vostri sunt niste Brancusi care v-au daltuit in constiinta!”, i-a laudat Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan

Elita inteligentei preuniversitare din Timis, elevii distinsi cu premii la olimpiadele scolare, dar si dascalii care i-au indrumat pe drumul perfomantei, au fost recompensati de autoritatile judetene, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Mitropolia Banatului, CCIAT si Fundatia Culturala „Artmedia”, in cadrul unei ceremonii de gala care a avut loc in sala Filarmonicii Banatul.


“Maratonul Inteligentei”, o manifestare dedicata olimpicilor din Timis, care a debutat in urma cu un deceniu, a fost pregatit pana in cele mai mici amanunte de organizatori, premierea copiilor si a dascalilor, discursurile pline de emotie, impletindu-se perfect cu momentele artistice sustinute de artisti, tot campioni olimpici.

„Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti cei ce truditi in cel mai nobil spatiu de pe planeta, in spatiul mintii! Privind atatia tineri si pe dascalii lor, am in fata holda de aur a Banatului. Marele Constantin Brancusi a creat Cumintenia pamantului. Voi, dragi tineri, sunteti Cumintenia Banatului, iar profesorii vostri sunt niste Brancusi care v-au daltuit nu in stanca, ci in constiinta”, a metaforizat IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, truda elevilor si a profesorilor pe altarul inteligentei.

Tinerii distinsi cu premiul I la olimpiadele scolare au fost recompensati cu cate 1.100 de lei si un portret personal semnat de Stefan Popa Popa’s, iar profesorii indrumatori – cu cate 500 de lei.

Sumele oferite in acest an au fost cu mult mai consistente decat in anii trecuti, in conditiile implicarii unor sponsori si persoane particulare, dar si a credinciosilor ortodocsi care, in ziua de Rusalii, au facut donatii in acest scop la indemnul Mitropolitul Banatului. (Mara Ion)

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Constantin DUMA

Leave a Reply