SPAGA LA FRF! Mircea Sandu si sotia sa, suspecti intr-un dosar cu o mita de 150.000 de euro! Banii ar fi fost primiti de la o societate de avocatura, pentru adjudecarea a doua contracte

Abia achitat in dosarul excluderii din prima liga fotbalistica a Universitatii Craiova, fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, este urmarit penal intr-o noua cauza penala, pentru luare de mita si spalare de bani, de aceasta data printre suspecti figurand si sotia fostului boss din fruntea federatiei, Elisabeta Sandu.


Procurorii anticoruptie acuza faptul ca, in 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, ar fi primit cu titlul de mita, prin intermediul sotiei sale Sandu Elisabeta, suma de 724.000 lei, de la reprezentantii unei societati de avocatura.

„Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009. In perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de bani incasata in conditiile de mai sus (in contul sotiei sale), creand, contrar realitatii, aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale”, precizeaza DNA.

„Este vorba despre un dosar  nou, pentru spalare de bani. Domnul Mircea Sandu va face toate eforturile ca sa-si dovedeasca nevinovatia”, a spus avocatul sau. Surse judiciare au declarat ca fostul presedinte FRF a ajuns din nou in vizorul DNA  in urma unei plangeri facute de omul de afaceri Adrian Mititelu, fostul patron al FC U. Craiova.

Primele audieri in acest dosar de coruptie au avut loc, azi dimineata, Mircea Sandu prezentandu-se la DNA insotit de avocatul sau. (Vlad Enciu)

Leave a Reply