ALCOOLEMII MASLUITE! Procurorii DNA Timisoara au anihilat o filiera de falsificare a alcoolemiilor penale! Un avocat si fratele sau, chimist la Medicina Legala, au fost retinuti

Curtea de Apel Timisoara urmeaza sa se pronunte, in aceasta seara, intr-un dosar de trafic de influenta, in care procurorii anticoruptie au propus arestarea preventiva a unui avocat.


George Adelin Vlai, din Baroul Mehedinti, alaturi de fratele sau, Gabriel Florin Vlai, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala (SJML) Arad, sunt cercetati de catre DNA Timisoara pentru ca ar fi falsificat mai multe buletine toxicologice pentru calculul alcoolemiei, procurorii sustinand ca in schimbul acestei operatiuni suspectii ar fi primit diverse sume de bani de la soferii care urcasera bauti la volan.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, procurorii anticoruptie dispunand punerea in miscare a actiunii penale impotriva suspectilor.

„In cursul lunilor aprilie si iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins si primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective”, se precizeaza in comunicatul DNA.

Procurorii sustin ca angajatul SJML Arad ar fi mentionat in documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, aspect care ar fi atras raspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contraventional. In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Avocatul George Adelin Vlai este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, in timp ce fratele sau, Gabriel Florin Vlai, este acuzat de fals intelectual si uz de fals. (G.I.)

 

One thought on “ALCOOLEMII MASLUITE! Procurorii DNA Timisoara au anihilat o filiera de falsificare a alcoolemiilor penale! Un avocat si fratele sau, chimist la Medicina Legala, au fost retinuti

  1. Buna ziua !
    Vedeti va rog ca s-a produs o eroare in articol , atasand o alta fotografie. Fotografia e a subsemnatului Lucian Rivis Tipei , fără nici o legătură cu subiectul enunțat de dvs.
    Va rog remediați problema !
    Multumesc !

Leave a Reply