SESIZARE! Sorin Grindeanu a reclamat la CCR ca votul la motiunea de cenzura ce a dus la demiterea cabinetului sau nu a fost secret

Sorin Grindeanu a sesizat, joi, Curtea Constitutionala, pe motiv ca votul din Parlament, pentru motiunea de cenzura ce a dus la demiterea Cabinetului sau, nu a fost unul secret, iar multi parlamentari au aratat bilele inainte de a le introduce in urne.


Sesizarea trimisa CCR de premierul interimar Sorin Grindeanu arata ca, potrivit dispozitiilor art. 88 ”dupa incheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare pentru increderea Guvernului. Votul este secret si se exprima prin bile”.

Cu toate acestea, arata sesizarea, ”la sedinta comuna din 21 iunie 2017, asa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis in direct desfasurarea lucrarilor, modalitatea concreta de desfasurare a votului a aratat faptul ca unii deputati si senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul intrebarii respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevazuta de Regulamentul activitarilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului”.

Fostul premier nu contesta demiterea guvernului prin motiunea de cenzura, ci, legat de acest regulament, propune ca in cazul in care procedura nu este respectata, normele sa prevada reluarea votului.

”Apreciez ca modalitatea de exprimare a votului din 21 iunie 2017 cu privire la moţiunea de cenzura, desfasurata in conditii neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice datorita efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului”, se mai arata in sesizare. (M.I.)

Leave a Reply