ABUZURI! Judecator de la Tribunalul Timis acuzat ca trimite oameni la inchisoare pe baza de prejudecati! “Aceste condamnari fara probe ar trebui sa atraga atentia CSM!”

Un avocat din Baroul Timis a decis sa ia atitudinea publica fata de un judecator de la tribunal, pe care-l acuza ca a trimis la inchisoare un medic doar pe baza de “prejudecati”, iar acest caz s-ar inscrie intr-un sir mai lung de abuzuri judiciare cenzurate de instantele de apel.


In ultimul dosar este vorba despre Ramneantu Adriana Camelia, medic in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca Lugoj, trimis in judecata pentru luare de mita, condamnat in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru ca in apel sa obtina achitarea in aproape jumatate din actele materiale de coruptie, in final fiind condamnat la 3 ani cu suspendare.

In prima instanta, judecatorul trece peste faptul ca, in 7.12.2015, medicul este acuzat ca ar fi luat nu mai putin de 3 spagi, intr-un interval de 9 minute, insa acest exces din rechizitoriu nu a mai trecut si de instanta de apel. Curtea de Apel Timisoara a admis apelul declarat de Ramneantu Adriana Camelia, a desfiintat sentinta apelata si, rejudecand, a achitat medicul in 8 din cele 17 acte materiale de luare de mita si a decis o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare.

“Consider ca achitarea doamnei doctor Adriana Ramneantu de Curtea de Apel Timisoara, pentru un numar de 8 acte materiale de luare de mita, pentru care judecatoarea Dubravca Cernus, de la Tribunalul Timis, a condamnat-o, initial, la 4 ani cu executare, ar trebui sa atraga atentia CSM asupra modului in care oamenii sunt trimisi la inchisoare doar in baza unor prejudecati ale doamnei judecator Cernus Dubravca, care mai are ca antecetende si condamnarea fara probe a comisarului sef Armando Turai, la o pedeapsa de 2 ani, iar ulterior Curtea de Apel l-a achitat tot pentru lipsa de probe!

Cum e posibil ca doamna judecator Cernus sa condamne in lipsa unor probe de vinovatie si totusi Consiliul Superior al Magistraturii sa nu dispuna nicio masura, pentru evitarea unor astfel de abuzuri judiciare? Daca pozitia mea o deranjeaza pe doamna judecator Dubravca, ii recomand sa se adreseze CSM sa ii apere reputatia. Ca sa pot sa dau Inspectiei Judiciare si alte detalii despre cum a judecat aceasta cauza si cum a permis acvirarea unor dosare suplimentare de urmarire penala, dupa ce faza de camera preliminara s-a incheiat”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

In opinia sa, toti cei care cred ca prin executarea unor oameni nevinovati, in baza unor prejudecati sau inscenari, vor atinge apogeul carierei profesionale, se inseala amarnic, acestia riscand sa aiba exact soarta procurorului Mircea Negulescu, de la DNA Ploiesti, a judecatoarei Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucuresti, si a altor magistrati… (G.I.)

 

Leave a Reply