BILANT NEGRU! Hotii din Timis au jefuit 126 de firme si peste 300 de case si vile de lux, iar politia nu are niciun suspect! Prejudiciul reclamat de pagubiti este de aproape 2 milioane de euro

Bandele de hoti care terorizeaza Timisoara si in localitatile limitrofe, fara sa poata fi oprite de o politie care pare tot mai depasita de situatie, au adus capitala Banatului in topul celor mai vulnerabile orase din tara.


Chiar daca inspectorul sef al Politiei Timis, comisarul sef Nicolae Boia, pare preocupat de stoparea acestui fenomen infractional, exista tot mai multe suspiciuni ca gruparile de hoti beneficiaza de complicitatea unor fosti sau actuali oameni ai legii. Doar asa se poate explica invulnerabilitatea acestor bande, dar si faptul ca politistii nu au reusit sa prinda niciun suspect, dar nici sa identifice martori la vreo lovitura.

Conform unei statistici a IPJ Timis, din ianuarie si pana luna trecuta, au fost calcate de hoti nu mai putin de 126 de firme si aproape 300 de vile si apartamente, pagubele trecand de 7 milioane de lei.

Politistii cred ca bandele primesc ponturi despre locuri pline cu valori dupa care isi fac planul: stiu exact ce trebuie sa faca pentru a nu activa alarmele care suna la firmele de paza.

„Toate sistemele de alarma sau supraveghere video transmit mesaje catre beneficiar pe telefonul mobil sau intr-un dispecerat. Ei, daca sunt bruiate mesajele astea, echipele de interventie nu mai sunt alertate”, explica Sergiu Dangulea, directorul general al unei firme de sisteme de securitate.

Abilitatea infractorilor este atat de mare, incat au furat un portofel plin cu bani in numai 20 de secunde. Au intrat in grup intr-o farmacie de la Timisoara si, in vreme ce un complice o tinea de vorba pe angajata, un barbat a trecut de tejghea si a socoticit intr-o geanta. Anchetatorii nu au pana acum niciun indiciu, la fel ca in cazul spargerii de la un magazin cu bijuterii de lux, pradat de cercei, coliere si bratari in valoare de 100 de mii de euro. Nici pensionarii nu scapa de atacurile hotilor. O femeie de la Timisoara a gasit toata locuinta ravasita cand s-a intors acasa. Cei care au pradat-o nu au gasit bani asa ca s-au multumit cu ce le-a picat in mana. „Noroc ca a fost inainte de pensie, nu era dupa, ca altfel era mai rau. Si lucruri asa din casa, asa portelanuri, seturi ce am avut asa, doua randuri de cafea, de prajituri”, a povestit femeia, pentru Digi TV.

In timp ce bandele de hoti din Timis au facut in patru luni o paguba totala care se apropie de echivalentul a doua milioane de euro si continua sa terorizeze cel mai bogat judet din Banat, politistii se multumesc sa raporteze ca, deocamdata, nu au martori, nu au suspecti. Doar pagubiti… In aceste conditii, n-ar fi de mirare ca IGPR sa trimita in Timis o echipa de judiciaristi cu experienta, care sa dispuna masuri si sa supravegheze mersul investigatiilor in dosarele tot mai prafuite ale hotilor de lux… (V.E.)

 

 

5 thoughts on “BILANT NEGRU! Hotii din Timis au jefuit 126 de firme si peste 300 de case si vile de lux, iar politia nu are niciun suspect! Prejudiciul reclamat de pagubiti este de aproape 2 milioane de euro

  1. Iară procurorul fudul si dus cu pluta se ocupa intens de banditi.
    Asa umbla vorba dl porcuror prin urbe…

  2. Bine spus ” politistii cred ca bandele primesc ponturi…”. Cel mai tare pont primit anul acesta este cel privitor la incompetenta plutonierilor avansati sau numiti pe diverse functii de conducere si de cei adusi cu arcanu in sistem in ultima perioada. Si sesozul estival nici n-a inceput bine…sa vedeti voi in iulie -august.
    Nu procurorii sunt propblema, ci specialistii vostri care nu pot accesa nici-o informatie din mediile infractionale, care nu cunosc jigodiile si care astepata varsta de pensionare. Zi tu nonuse daca n-am dreptate….
    Cat v-am fost sef, v-am tinut in frau ca lumea, acum insa vad ca ati cam dat-o de gard….
    Doinele, poti sa zici si tu ceva inteligent, ca acum e momentul sa- ti faci campanie, aparandu-i daca ai cu ce….si nu o mai baga pe aia cu dotarea materiala ca e de pe vremea mea…

  3. Hoții plătesc bine ponturile. La fel ar trebui să fie plătească și poliția informațiile despre care duc la prinderea infractorilor. Orice poliție dintr-un stat cât de cât civilizat procedează așa Dar, se pare ca la noi aceste fonduri sunt inexistente.

  4. Ma baiatule, tu nu esti politist ci esti telespectator. Sunt convins ca ai vazut multe filme politiste. Tu de mijloace specifice ai auzit ? Sau ai cerut vreodata bani si ai fost refuzat ? Spunand ca fondurile sunt inexistente, demonstrezi ce subtire profesional esti. Cred ca se impune sa mai pleci pe la o reciclare sau ceva de genul…
    Asta ca sa nu ma intreb de unde sti cat de bine platesc hotii ponturile……

  5. Păi nea Gică dacă ai lăsat la comandă pe toți neinstruiții așa se întâmplă , cauza și efectul ,iar meseriașul meseriașilor și catana catanelor adică doinel duios și agale trecea , prin poliție se știe.

Leave a Reply