DESCINDERI! Spargatorii de lux din Timis au fost capturati de politisti! Infractorii au spart peste 120 de firme si 300 de case si vile, prejudiciul fiind estimat la aproape 2 milioane de euro

Hotii de lux care au adus Timisoara in topul celor mai vulnerabile orase din tara au fost identificati si ridicati, in sfarsit, de ofiterii Politiei Judiciare, sub coordonarea procurorilor DIICOT.


Peste 100 de politisti au participat, azi dimineata, la o operatiune de amploare care a vizat locuintele infractorilor care au dat sute de spargeri in ultimul an, majoritatea la pont, fiind jefuite atat locuintele unor milionari din zona, cat si case de schimb valutar, magazine de bijuterii si agentii de curierat.

Printre cei care au cazut victime guparii de hoti se numara omul de afaceri de origine siriana Jabri Tabrizi, fostul consilier local Andrei Petrisor, fiul fostului presedinte al Tribunalului Timis, Mircea Ionescu, fostul director al Romtelecom, medicul Petre Deutsch, dar si alti oameni bogati din Timisoara, din locuintele carora s-au furat mari sume de bani, bijuterii, obiecte de arta si alte bunuri de valoare.

De regula, atacatorii furau direct seiful cu bani, dupa ce dezactivau sistemul de alarma ori cel de supraveghere video. Mai mult, in unele cazuri, pentru a-si acoperi urmele, sustrageau hardul cu inregistrarile camerelor video sau, dupa cum s-a intamplat la un atelier de bijuterie din zona Pietei Doina, foloseau stingatoarele PSI cu spuma.

In urma celor 38 de perchezitii din Timisoara si alte localitati din judet, dar si din Arad si Mehedinti, au fost ridicate mai multe persoane, care au fost conduse la DIICOT pentru audieri.

„Cei in cauza au actionat in locuri unde erau depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrand prin efractie si sustragand seifurile in care erau depozitati banii sau bunurile de valoare. Membrii gruparii obisnuiau sa dezafecteze, in prealabil, sistemele de alarma ale locurilor, existand si situatii cand ar fi patruns in acele locuri din spatii invecinate. De asemenea, in luna februarie 2017, membrii gruparii, fiind surprinsi si urmariti de politisti, pentru a-si asigura scaparea, ar fi patruns pe contrasens si ar fi determinat astfel politistul care conducea o autospeciala de politie sa efectueze o manevra brusca de evitare a impactului, cu consecinta punerii in pericol a vietii acestuia”, au comunicat reprezentantii IPJ Timis.

Conform unei statistici a IPJ Timis, din ianuarie si pana luna mai, au fost calcate de hoti nu mai putin de 126 de societati comerciale si aproape 300 de vile si apartamente, pagubele trecand de 7 milioane de lei. (G.I.)

 

 

Leave a Reply