LA PUSCARIE! 4 ani de inchisoare pentru o spaga de 40.000 de euro, din care a primit jumatate! Nicolae Iotcu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, va fi incarcerat

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, isi va petrece urmatorii 4 ani la inchisoare, dupa ce magistratii  Curtii de Apel Timisoara au respins atat contestatia procurorilor DNA, care au cerut majorarea pedepsei cu inca trei ani, cat si a inculpatului, care astepta achitarea sau cel mult o pedeapsa cu suspendare.


„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA, Serviciul Teritorial Timisoara si inculpati impotriva sentintei penale nr. 103 din 21.03.2017, pronuntata de Tribunalul Timis”, este decizia definitiva a instantei de apel.

Nici ceilalti doi inculpati din dosar – Adrian Nedelciu, fost director in cadrul CJ Arad, care a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, si Mircea Patrascu, administratorul firmei Medicare Technics, care i-ar fi dat bani lui Nicolae Iotcu pentru intocmirea unui caiet de sarcini cu dedicatie pentru o licitatie, condamnat la 1 an si noua luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, nu au avut mai mult noroc, ramanand cu pedepsele, dar si fara 20.000 de euro si 10.000 de lei, care au fost confiscate.

Fostul presedinte al CJ Arad a fost trimis in judecata de catre procurorul Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, dupa ce, pe 24 iulie 2015, a fost prins in flagrant primind 10.000 de euro – transa de mita care a urmat alteia de 35.000 de lei – pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Arad.

Valoarea totala a spagii negociata cu Medicare Technics a fost de 40.000 de euro, pentru adjudecarea unui contract de aproape 1,5 milioane de euro. Sumele dobandite in urma savarsirii infractiunii au fost confiscate, totodata mentinandu-se sechestrul asigurator asupra unui depozit de 21.800 de euro. (V.E.)

Leave a Reply