MEATING! Uimitoarele nuduri sculptate de artistul Virgilius Moldovan, aduse la Timisoara in cadrul proiectului Baroque || Urban 2017! Expozitia de lucrari hiper-realiste, la Muzeul de Arta

Cunoscut mai mult peste Ocean si in Europa – cu precadere in Austria, in a carei capitala locuieste si lucreaza de mai bine de trei decenii – artistul Virgilius Moldovan este protagonistul expozitiei de arta contemporana „MEATING” din cadrul celei de-a doua editii a proiectului Baroque||Urban.


Lucrarile sale, prezentate anterior in galerii, muzee, targuri si bienale de arta din Amsterdam, Beijing, Brasov, Cluj, Craiova, Florenta, Frankfurt, Köln, Linz, Miami, Nashville, Praga, Rotterdam sau Viena ajung pentru prima data la Timisoara, in cadrul evenimentului gazduit in perioada 21 iulie – 12 septembrie de Muzeul de Arta din Timisoara si organizat de Asociatia Festivalul Baroc, Muzeul de Arta Timisoara si META Gallery, cu sprijinul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara, al Primariei Timisoara si al Consiliului Judetean Timis.

Selectia cuprinde 24 de lucrari de sculptura monumentale – si ca dimensiuni si ca valoare artistica – realizate din rasina, ghips, silicon si bronz de catre maestrul Virgilius Moldovan si patru lucrari de pictura in ulei pe panza ale acestuia. Catalogate drept hiper-realiste si supradimensionate, sculpturile lui Virgilius Moldovan reprezinta tipologii umane si personaje istorice sau politice in ipostaze inedite, nude.

Titlul expozitiei – MEATING – un termen cu sensuri multiple, face trimitere pe de o parte la intalnirea cu arta (desi ortografia difera in mod intentionat) si pe de alta parte la carnalitatea ce constituie tematica artistica aleasa pentru aceasta editie.

Baroque || Urban 2017 aduce in prim plan relatia dintre arta si public, propunandu-si racordarea Timisoarei la practicile internationale din domeniul artelor vizuale, promovarea educatiei culturale, a identitatii si valorilor culturale locale si europene si nu in ultimul rand formarea unui public iubitor, consumator si cumparator de arta.

Caracterul participativ al unor lucrari din expozitie, atelierele de pictura in stil baroc pentru copii – ce se vor desfasura in aer liber in luna august si vor fi sustinute de artisti locali – precum si dialogul dintre artistii si organizatorii locali si cei internationali vin in intampinarea acestei misiuni.

Expozitia este insotita de texte critice semnate de curatoarea Ana-Daniela Sultana, absolventa a Universitatii de Arta Aplicata din Viena.

Vernisajul va avea loc vineri, 21 iulie, la ora 18,30, in prezenta artistului, a directorului Muzeului de Arta din Timisoara, a curatoarei, a organizatorilor Asociatia Festivalul Baroc Timisoara si META Gallery, precum si a partenerilor si sponsorilor proiectului.

Expozitia va fi amplasatala etajul II al Muzeului de Arta din Timisoara si va avea dedicate cinci incaperi, incluzand si Sala Baroca. Organizatorii au mai pregatit si alte actiuni adiacente proiectului, cum ar fi ateliere de modelaj pentru copii, dezbateri si evenimente speciale. Pentru mai multe detalii, vizitati pagina de Facebook Baroque||Urban.

Accesul vizitatorilor expozitiei se supune orarului muzeului (Marti – Duminica: 10-18) si nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. (I.P.)

Sursa foto: Kopacz Kund

One thought on “MEATING! Uimitoarele nuduri sculptate de artistul Virgilius Moldovan, aduse la Timisoara in cadrul proiectului Baroque || Urban 2017! Expozitia de lucrari hiper-realiste, la Muzeul de Arta

  1. I will go tomorrow….die Expo anschauen….sieht gut aus….wie der Künstler selbst….

Leave a Reply