SOCANT! Politist de la Rutiera, prins ca ciupea din amenzile incasate de la soferii contravenienti! Omul legii si-a riscat locul de munca si libertatea pentru o suma absolut ridicola

Un agent de la Politia Rutiera a fost trimis in judecata de procurori, fiind acuzat ca a falsificat mai multe procese verbale de amendare a soferilor opriti in trafic pentru diverse nereguli, mentionand sume mai mici decat cele platite pe loc de contravenineti, iar diferenta de bani si-a bagat-o in propriul buzunar.


In acest mod, politistul a reusit sa ciupeasca de la soferi suma ridicola de 7.308 de lei, cu care statul s-a constituit parte civila in proces.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad au anuntat, miercuri, ca au dispus trimiterea in judecata a agentului Ursulescu Florin Valentin de la Politia Rutiera Lipova, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare si fals intelectual.

“Inculpatul Ursulescu Florin Valentin, in calitate de lucrator de politie in cadrul IPJ Arad si in exercitarea atributiilor de serviciu, a operat modificari si adaugiri in 48 de exemplare de procese-verbale de sanctionare contraventionala si in 48 de chitante aferente, astfel incat sa reiasa incasarea unor amenzi mai mici decat cele efectiv platite pe loc de contravenienti, insusindu-si diferenta si cauzand bugetului de stat un prejudiciu total de 7.308,25 lei.

Din probele administrate a mai reiesit ca, in perioada 2013-2015, inculpatul a consemnat in 14 cazuri viteze nereale in registrul radar, altele decat cele inregistrate de aparatul radar, pentru ca acestea sa fie in concordanta cu modificarile din procesele-verbale de sanctionare contraventionala”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad .

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Judecatoriei Lipova.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Arad au declarat ca agentul a demisionat la cu cateva zile in urma, dupa ce a aflat ca procurorii au finalizat rechizitoriul, iar dosarul sau va fi trimis in instanta. (Vlad Enciu)

Leave a Reply