ULTRAJ SAU ABUZ? Politistul care l-a facut knock-out pe fostul deputat Cristian Boureanu, dosar penal pentru purtare abuziva! Risca pana la 8 luni de inchisoare sau amenda, daca va fi gasit vinovat

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal in rem pentru purtare abuziva, in urma scandalului in care a fost implicat, alaturi de politisti, fostul deputat Cristian Boureanu, al carui avocat a reclamat ca acesta a fost agresat de catre politisti. In noaptea incidentului, Cristian Boureanu a fost dus la Politie, ulterior fiind solicitata o ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Floreasca, de unde a fost externat vineri dupa-amiaza, cu diagnostic de traumatism cranio-cerebral si fractura de sinus maxilar, conform unor surse medicale.


Brigada de Politie Rutiera a facut publice imagini necenzurate de la incidentul in care a fost implicat fostul parlamentar Cristian Boureanu. In afara scenelor deja cunoscute, in care Boureanu ii ameninta pe politisti si il loveste pe unul dintre ei, este prezentat intreg dialogul cu acestia.

In inregistrare, politistul caruia i-a prins mana la portiera masinii il ameninta ca il “scoate” la stiri si ca ii va face dosar penal pentru ultraj si vatamare corporala, spunandu-i si ca este beat. Filmul se incheie cu episodul in care politistul este lovit pentru a doua oara si riposteaza dandu-i un pumn in fata lui Cristian Boureanu.

”Am observat ca cel care a initiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu politistul. Politistul a reactionat dupa ce a fost lovit. Daca a procedat corect sau nu, sunt sigura ca vor stabili anchetatorii. Pe de alta parte, sunt sigura ca procurorul o sa ia decizii intelepte, iar masura retinerii nu a fost, din punctul meu de vedere, deloc o masura intamplatoare. Politistul este in strada sa aplice legea, nu sa fie lovit, agresat”, a declarat ministrul de Interne.

Andrei Ovidiu este agent principal de politie in cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti. Ovidiu Andrei a avut pana acum o conduita ireprosabila, in 15 noiembrie 2016 fiind evidentiat de IGPR ca a ajutat la venirea pe lume a unei micute, de 4 kg, perfect sanatoase.

“Mama fetitei era blocata in trafic, in zona Valea Cascadelor din Bucuresti, cand a intrat in travaliu, astfel incat politistul, cu sprijinul colegilor, a condus-o in siguranta la Spitalul Filantropia, unde a fost preluata de medici. Incantata probabil, de semnalele acustice si luminoase de la masina de politie, micuta s-a nascut inainte de a ajunge la spital”, s-a consemnat pe site-ul Politiei Romane.

Discutand despre momentul in care agentul l-a lovit “mortal” pe Cristi Boureanu, colegii politistului spun ca atunci cand a urmat scoala de specialitate, a fost unul dintre cei mai buni. “Politistul este un tip linistit in general, insa, intr-o asemenea situatie, cum a fost cea cu Boureanu, a fost obligat sa ia masuri, mai ales ca fostul politician a sarit la bataie si avea si un limbaj suburban. Barbatul nu a mai fost implicat in asemenea probleme publice si este cunoscut ca un profesionist extrem de bine pregatit. De altfel, cand a fost la scoala de specialitate, la instructie, el a fost considerat cel mai bun din grupa lui la probele fizice. Lupta bine, cu ambele maini, era abil, avea viteza de reactie si se descurca in orice situatie limita”, au dezvaluit persoane din preajma politistului.

Urmeaza ca procurorii sa stabileasca daca politistul a reactional legal, proportional, in momentul in care a fost lovit de fostul parlamentar. (G.I.)

 

 

One thought on “ULTRAJ SAU ABUZ? Politistul care l-a facut knock-out pe fostul deputat Cristian Boureanu, dosar penal pentru purtare abuziva! Risca pana la 8 luni de inchisoare sau amenda, daca va fi gasit vinovat

Leave a Reply