DOSAR DE PRESA! Comisarul sef Gheorghe Jurca a pierdut procesul de 100.000 de euro cu jurnalistul care a dezvaluit comportamentul sau agresiv din cadrul Politiei Timis!

Judecatoria Timisoara a dat verdictul final in dosarul in care Gheorghe Jurca, ofiter in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, a solicitat instantei obligarea unui jurnalist la plata a 100.000 de euro, cu titlu de daune morale, acuzand faptul ca presa a facut dezvaluiri incomode din activitatea sa de politist.


Dupa ce instanta a admis lista cu martori propusa de aparare – decizie combatuta de reclamant cu doua cereri de recuzare a judecatorului cauzei si o cerere de stramutare, toate respinse -, au fost citati la bara atat chestorul Ion Mirescu, fostul inspector sef al IPJ Timis, cat si adjunctul sau, comisarul sef Dan Stoicanescu, care au relatat imprejurarile in care Gheorghe Jurca a fost la un pas sa-si agreseze superiorul, pe comisarul sef Pavel Dumitru.

De altfel, incidentul a fost descris cu lux de amanunte chiar de fostul sef al Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice, care a dezvaluit ca, la un moment dat, a fost nevoit sa se refugieze in biroul unei colege de la IPJ Timis pentru a se proteja de furia subalternului sau.

“Daca veti admite aceasta actiune in raspundere civila delictuala, nu veti face altceva decat sa legitimati un astfel de comportament agresiv intre politisti, cu subalterni care nu recunosc autoritatea sefilor, totodata oferindu-i reclamantului Gheorghe Jurca un certificat de buna purtare”, a punctat avocatul Florin Kovacs in pledoaria finala.

Dupa administrarea unor probe zdrobitoare, care au confirmat informatiile din articolele de presa contestate de Gheorghe Jurca, instanta de judecata a hotarat respingerea ca neintemeiata a cererii de chemare in judecata formulata de Gheorghe Jurca, totodata obligandu-l la plata a 2.500 de lei, reprezentand onorariul avocatului, cu titlu de cheltuieli de judecata. (G.I.)

2 thoughts on “DOSAR DE PRESA! Comisarul sef Gheorghe Jurca a pierdut procesul de 100.000 de euro cu jurnalistul care a dezvaluit comportamentul sau agresiv din cadrul Politiei Timis!

  1. Mai bine ati scrie de valul de pensionari de azi, cand doi buni profesionisti au plecat in pensie

Leave a Reply