RAMBUKU! Final de stagiune la Teatrul National din Timisoara cu un spectacol in premiera nationala! Cel mai tradus dramaturg norvegian, pus in scena pe muzica lui Mihai Dobre, unul dintre fondatorii trupei Suie Paparude

Finalul stagiunii 2016-2017 reprezinta pentru Teatrul National din Timisoara prilejul de a oferi publicului sau un nou spectacol, in premiera nationala: Rambuku, de Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan si  unul dintre cei mai jucati autori europeni ai ultimilor ani.


La intersectia dintre cuvant si tacere, dintre miscare si nemiscare, dintre spatiu si timp se afla intotdeauna o poveste de dragoste, pentru ca iubirea da nastere sperantei, oricat de imposibila ar parea salvarea.

Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect si cauza, ca depozitar si receptor al emotiei – al tuturor emotiilor – si, mai ales, un spectacol despre felurile in care dragostea supravietuieste istoriei, materiei, vietii insesi.

Dupa succesele din anii trecuti cu Viata e vis, de Calderón de la Barca, si Meteorul, de Fr. Dürrenmatt, regizorul Mihai Maniutiu revine la Teatrul National din Timisoara cu spectacolul Rambuku. Din echipa de creatie mai fac parte Anca Maniutiu, care semneaza  scenariul, coregrafa Andrea Gavriliu, scenografii Adrian Damian (decoruri) si Luiza Enescu (costume) si light-designerul Lucian Moga.

Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Suie Paparude, semneaza muzica spectacolului, iar distributia ii reuneste pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea, Andrea Gavriliu, Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pantea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionut Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lazarescu, Roxana Fanata, Sebastian Valcea, Stefania Misaila si Vlad Ciresan.

Spectacolul, care marcheaza finalul actualei stagiuni, este programat sambata, 15 iulie, de la ora 19, la Sala 2. (I.P.)

Leave a Reply