DESCINDERI! Lover boy din Timis, ridicati de mascati intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism ! Victimele erau racolate din perioada minoratului, iar proxentii le castigau increderea prin implicarea in casatorii formale

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT au descins, in aceasta dimineata, la locuintele membrilor unei grupari infractionale, specializate pe trafic de persoane.


Se efectueaza 23 perchezitii domiciliare in judetele Dambovita, Ilfov, Timis, Sibiu, Vrancea, Arges si Vaslui. urmand ca la sediul DIICOT- Structura Centrala sa fie aduse la audieri un numar de 46 de persoane.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul  2013, pe raza judetelor Dambovita, Arges si Timis, s-a constituit un grup infractional organizat cunoscut cu preocupari infractionale pe linia traficului de persoane, traficului de minori si proxenetismului, potrivit unui comunicat DIICOT.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca victimele au fost atrase de stilul de viata opulent al membrilor grupului, fiind  racolate prin metoda ”lover boy” inca din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.

Ulterior, persoanele vatamate erau exploatate pe teritoriul Romaniei, iar dupa implinirea varstei de 18 ani erau exploatate sexual in tari precum Irlanda, Marea Britanie si Germania.

Tinerelor li se promitea faptul ca banii obtinuti din practicarea prostitutiei vor fi investiti in case si masini pe care le vor avea impreuna cu partenerii lor de viata, membri ai grupului infractional organizat, insa de cele mai multe ori acestia racolau si  alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor tari, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.

Intrucat membrii grupului au evitat sa isi achizitioneze bunuri in nume personal, de cele mai multe ori acestia le-au inregistrat in numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le castiga increderea. Totusi, in permanenta suspectii  isi exercitau controlul asupra victimelor, in fapt fiind adevaratii beneficiari ai bunurilor.

Cercetarile efectuate au relevat faptul ca gruparea infractionala era organizata pe baza principiului subordonarii ierarhice, respectiv, doi suspecti, sot si sotie, erau liderii segmentului care functiona in Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care functiona in Germania, iar un alt membru al grupului isi desfasura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urma aderand la grupul infractional organizat la inceputul anului 2017, cu intentia de a dezvolta gruparea infractionala pe teritoriul acestui stat.

Activitatea infractionala desfasurata in Irlanda, Marea Britanie si Germania era sprijinita prin activitati de racolare si exploatare interne de catre alti membri ai grupului.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii de Interventie Rapida a Jandarmeriei. (V.E.)

Leave a Reply