DECIZIE! Turcoaica Oral Nalan nu a reusit sa convinga Curtea de Apel Timisoara sa blocheze procedurile de extradare! “Face parte dintr-o grupare de extrema-stanga!”, au anuntat oficialii ambasadei Turciei

Desi a anuntat ca se va sinucide daca autoritatile romane vor lua decizia de a o extrada in Turcia, tara unde este condamnata la 30 de ani de inchisoare sub acuzatia de terorism, activista turca Oral Nalan nu a impresionat prea mult instantele de judecata. Curtea de Apel Timisoara a respins, luni, cererea aparatorilor femeii de sesizare a Curtii Europene de Justitie, urmand ca demersurile privind extradarea sa-si urmeze cursul firesc.


„Respinge cererea de sesizare a Curtii Europene de Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare formulata de aparatorul ales al persoanei extradabile Oral Nalan. In temeiul art. 44 din Legea nr. 302/2004 respinge, ca nefondate, cererile de revocare si de inlocuire a masurii arestarii provizorii formulate de persoana extradabila Oral Nalan, prin aparatori alesi. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare”, este decizia Curtii de Apel Timisoara.

Pe de alta parte, reprezentantii ambasadei Turciei in Romania s-au declarat surprinsi de valul de simpatie starnit de cazul Oral Nalan si de faptul ca presa o prezinta ca pe o activista pentru drepturile omului.

”Am fost surprinsi si intristati sa vedem ca presa spune ca aceasta individa este o activista, pentru ca ea a fost condamnata de o instanta din Turcia si nu are nicio legatura cu tentativa de lovitura de stat sau ceva asemanator. Este cu totul alta problema. Ea este acuzata ca face parte dintr-o grupare terorista de extrema-stanga”, a precizat ambasadorul intr-o conferinta de presa sustinuta la Ambasada Turciei la Bucuresti, conform romaniatv.net.

Un nou termen a fost stabilit pentru 31 iulie. (G.I.)

 

Leave a Reply