ELIBERARE! Tribunalul Bucuresti a decis ca patronul Antenelor poate fi pus in libertate! Dan Voiculescu a primit un “bonus” de 387 de zile, dupa ce, in mai putin de un an si jumatate, a scris 11 carti

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, poate fi eliberat conditionat, au decis, marti, magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia este definitiva.


Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, astfel, contestatia Parchetului la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de eliberare conditionata a omului de afaceri. “Respinge contestatia Parchetului. Dispune punerea de indata in libertate”, este decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Dan Voiculescu a fost internat, vineri dupa-amiaza, sub paza la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, iar surse medicale declarau ca el ar urma sa fie supus unei interventii chirurgicale, pentru ocluzie intestinala.

Luni seara, surse medicale au precizat ca acesta nu a mai fost operat, pentru ca a raspuns bine tratamentului administrat. Aceleasi surse au afirmat ca Dan Voioculescu ar putea fi externat marti, decizia care nu a fost luata pana la ora transmiterii acestei stiri.

Tribunalul Bucuresti a judecat in urma cu o saptamana solicitarea lui Dan Voiculescu de eliberare conditionata, avocatul acestuia sustinand ca omul de afaceri nu a platit prejudiciul deoarece are averea sechestrata, iar ANAF nu a vandut niciun imobil pentru a recupera paguba.

In timpul procesului, procurorul DNA s-au opus eliberarii, aratand ca Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de indreptare dupa ce a fost condamnat.

Judecatoria Sectorului 5 a decis, in 8 iunie, ca Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat, decizia fiind contestata de procurori. Instanta si-a motivat decizia de liberarea conditionata a lui Dan Voiculescu, aratand ca acesta “a dat dovada de staruinta in munca” prin participarea la activitati lucrative si intelectuale, a avut un comportament exemplar in conformitate cu normele institutionale si o atitudine respectuoasa fata de personalul unitatii, a participat constant la activitatile educationale, a conferentiat la dezbaterea cu tema “Stari, emotii, comportament uman” si a fost recompensat de mai multe ori cu suplimentarea dreptului la pachet si vizite.

Judecatorii arata ca pana la 24 mai Dan Voiculescu a executat in total 1.408 zile din cele 3.653 (10 ani) pe care le avea de executat in dosarul ICA, depasind limita minima de 1.217 zile care reprezinta o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile, 387 se considera executate in urma muncii prestate si in urma redactarii de lucrari stiintifice. Dupa ce a fost incarcerat, Dan Voiculescu sustine ca a scris, in mai putin de un an si jumatate, nu mai putin de 11 carti. (V.E.)

 

Leave a Reply