DOLIU! Fostul comandant adjunct al Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara a fost condus pe ultimul drum! Colonelul (r) Ioan Tulbure s-a stins din viata la doar trei ani de la trecerea in rezerva

Unul dintre cei mai devotati militari de cariera ai Timisoarei a fost condus, astazi, pe ultimul drum de camarazi, prieteni, membri ai familiei.


Colonelul (r) Ioan Tulbure, fost adjunct al comandantului Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, a decedat la varsta de 59 de ani, doborat de o boala necrutatoare, la doar trei ani de la trecerea in rezerva.

Timpul n-a mai avut rabdare cu ardeleanul molcom, profesionistul care, in cei aproape 34 de ani de cariera militara, a fost apreciat numai cu calificativul „Foarte Bine”.

In martie 2014, cu ocazia ceremoniei de trecere in rezerva, Ioan Tulbure nu a uitat sa le multumeasca camarazilor de la UM 0805 Timisoara, in cadrul unui adevarat discurs de ramas bun.

“Cea mai frumoasa perioada a carierei mele militare, si de care imi voi aminti mereu cu placere, a fost cea petrecuta la Unitatea Mobila din Timisoara. Am participat la infiintarea ei si, treptat, la desavarsirea ei ca unitate de profesionisti. Am avut sansa sa lucrez cu oameni deosebiti, am avut comandanti de la care am putu invata, dar si subordonati, colegi, care prin tot ceea ce au facut au demonstrat profesionalism si, mai presus de orice, omenie. Cu bune si cu rele, ei mi-au fost alaturi.

Am simtit ajutorul si sprijinul lor mai ales in momentele cele mai dificile din ultimii ani. Din respect pentru devotamentul si profesionalismul lor, le multumesc pentru tot ceea ce au facut pentru mine, atunci, cand am fost la greu. Sunt cu adevarat oameni de nadejde. Am onoarea sa va salut!”, a spus atunci colonelul (r) Ioan Tulbure. Nimeni nu-si inchipuia ca, doar dupa trei ani, acel salut se va transforma in adio…

Ioan Tulbure s-a nascut la data de 18 mai 1958, in localitatea Ceanu Mic, judetul Cluj. Dupa absolvirea studiilor liceale, in anul 1977, a urmat  Scoala Militara de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne, pe care a absolvit-o in anul 1980, cu gradul de locotenent.

Dupa absolvirea scolii militare, in perioada 1980 – 1990 a detinut functia de comandant pluton la Brigada 30 Jandarmi Timisoara, intre anii 1990 – 1992 pe cea de comandant companie la Batalionul 13 Jandarmi Timisoara, respectiv la Brigada 30 Jandarmi Timisoara, in perioada 1992 – 1998 functia de ofiter specialist I la Batalionul 13 Jandarmi Timisoara si, din septembrie 1998 – pana in iulie 2003, a detinut functia de sef de Stat Major la Batalionul 87 Mobil Jandarmi Timisoara.

Intre anii 2003 – 2005 a ocupat functia de ofiter specialist I (planificare misiuni) la Comandamentul de Jandarmi Teritorial Timisoara, respectiv pe cea comandant detasament la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara. Incepand cu data de 1 iunie 2005 si pana in prezent a detinut functia de adjunct al comandantului la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara. A fost inaintat la gradul de colonel la data de 01.08.2005.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (I.P.)

 

6 thoughts on “DOLIU! Fostul comandant adjunct al Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara a fost condus pe ultimul drum! Colonelul (r) Ioan Tulbure s-a stins din viata la doar trei ani de la trecerea in rezerva

  1. Deci a facut Sc de Ofitarani activi , mai precis Sc de Secu de la Baneasa, cunoscuta azi sub numele de KKademia de BOiLitie. Era de o seama cu mine. Eu as fi trebuit sa lucrez pana la 65 , el s-a pensionat la 56. Eu inginer productiv , el sef de opresori si mitocani. Nu-i asa ca asta-i Romania de cacat!!!!!!

  2. Nea George, pentru cat de mitocan esti, puteam singuri sa ne dam seama ca esti inginer. In al doilea rand iti doresc din tot sufletul sa te duci tu personal si sa-i spui defunctului, cat ma repede, aceste cugetari de inginer pe care le-ai debitat in mod cu totul iresponsabil, in contextul dat. In plus daca ma gandesc bine, am vazut candva pe listele CNSAS un nume asemanator cu al tau….. coroborat cu faptul ca sti niste chestii, ma intrebam doar : nu cumva esti unul dintre aceia ?

  3. Scuze, uitai sa te intreb ceva : mama ta stie cu ce te ocupi ? Tranmite-i te rog ca toti noninginerii si nu numai suntem cu gandul la ea. Hai pa ! si nu uita sa te duci unde te-am trimis psycho !

  4. Ba Smadule, nu pot sa ma abtin. Facui niste investigatii si-ti aflai povestea. Acum parca te-nteleg. Ai fost abuzat cand erai mic de tactu, iar mata te-a neglijat si ea dandu-ti sa sugi san dar de la concubinul sau. Asa ai ajuns un frustrat si apoi te-ai facut inginer. Inginer productiv cum te exprimi tu ca licentiat. Iar Romania a ajuns asa cum zici tu, adica de kkt pentru ca precis la facultatea ta de ingineri ai avut mai multi colegi….
    Am dat deja comanda la o șpiranda sa-ti dea in ghioc de 50 lei, boule !

  5. LASA- l ca e inginer ,DE CIND AU INTRAT IN POLITIE INGINERI …POLITIC….TARA MERGE BINE,,..ADICA DE CACAT…

Leave a Reply