CULISE! De ce s-a razgandit primarul Nicolae Robu in privinta terasei nelegale de pe cladirea Modex? VEZI alchimia intereselor care a transformat o “monstruozitate” intr-un “lucru frumos”

Cazul terasei amenajate pe cladirea Modex, in plin centrul Timisoarei, intr-o zona protejata din punct de vedere arhitectural, a ajuns in atentia Pompierilor, Politiei, dar si a Inspectoratului de Stat in Constructii, dupa ce reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura au reclamat faptul ca investitorii au incalcat legea, intrucat au modificat un acoperis fara autorizatie de constructie.


Mai mult, nu exista expertize tehnice care sa ateste ca acel acoperis este sigur, cu o rezistenta care sa sustina barul, mobilierul terasei si consumatorii, plus ca avacuarea de urgenta in caz de incendiu este aproape imposibila.

“Nu au autorizatie de construire, fiindca nu poate fi obtinuta fara aviz de la Directia Judeteana pentru Cultura. Or, de la noi nu exista un astfel de aviz”, a dezvaluit directorul institutiei de cultura, Sorin Vlad Predescu.

Paradoxal, controversata terasa a obtinut aviz de functionare de la Primaria Timisoara, iar primarul Nicolae Robu s-a transformat intr-un autentic agent de marketing pentru exotica unitate de alimentatie publica, dupa ce, numai cu o luna in urma, tuna si fulgera impotriva indivizilor care-si permiteau sa sfideze orasul si, fara niciun fel de documentatie, sa faca lucruri in afara legii.

Ce anume l-a convins pe Nicolae Robu sa-si schimbe, in mod flagrant, atitudinea fata de investitorul misterios si sa treaca de la revolta (“sunt extrem de indignat sa vad ca in zona zero a Timisoarei, langa Opera, apare o monstruozitate”) la extraz (“eu zic ca a iesit ceva frumos si, drept urmare, il felicit pe investitor si ii urez succes”)?

Surse bine conspirate in culisele afacerilor imobiliare din Timisoara ne-au dezvaluit ca schimbarea de atitudine a primarului poate fi pusa pe seama unui fost sef din Primaria Timisoara, extrem de influent, care ar patrona din umbra terasa de pe acoperis.

Este vorba despre nimeni altul decat Sorin Dragoi, fost city-manager al orasului, proprietar al unei pensiuni de lux de pe strada Romulus, cedata sotiei la divort, care, in iunie 2016, s-a casatorit cu Annemarie Calota, nimeni alta decat fosta secretara a primarului Nicolae Robu, care, in decembrie 2016, i-a si daruit un fiu.

Asadar, din ratiuni de solidaritate cu omul de afaceri care a contribuit decisiv, spun stiutorii, la victoria sa in alegerile pentru fotoliul de primar, Nicolae Robu a descoperit, subit, ca “monstruoasa” terasa de pe cladirea Modex poate fi si un “lucru frumos”, starnind discutii despre captivi si grupuri de interese, dar si despre onestitatea simulata de catre conducatorii vremelnici ai orasului de pe Bega… (G.I.)

 

 

Leave a Reply