ALERTA! Prim-procuror ridicat de DNA pentru implicare in acte de coruptie! Perchezitii in biroul magistratului din incinta unitatii de Parchet, dar si in trei birouri din sediul Politiei

Un prim-procuror suspectat de coruptie a fost ridicat, azi dimineata, de la domiciliu, de mascatii Jandarmeriei si condus la biroul sau din sediul Parchetului pentru a asista la perchezitie. Este vorba despre Raluca Stancescu, prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.


Operatiunea a fost coordonata de procurorii DNA Suceava, care efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, de serviciu, contra libertatii persoanei, contra infaptuirii justitiei, savarsite in perioada 2015-2016.

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, joi dimineata au fost  efectuate perchezitii domiciliare in sapte locatii situate in municipiul Botosani, din care patru sunt sedii ale unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice, printre care si cel al magistratului.

Surse judiciare sustin ca perchezitiile au loc in biroul prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunal, dar si in trei birouri din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

Procurorii anticoruptie au ridicat documente din cele doua institutii, iar mai multe persoane au fost duse la audieri, potrivit surselor mentionate.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. (V.E.)

Leave a Reply