ANCHETA! 11 vanatori din Banat au ramas fara arme si vor raspunde penal dupa ce au impuscat ilegal un urs! Dupa ce au impartit carnea, acestia dat foc la pielea si oasele animalului

Politistii specializati in combaterea infractiunilor cinegeticce din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Caras-Severin s-au sesizat din oficiu si au declansat o ancheta de amploare, dupa ce au aflat ca, la sfarsitul lunii mai, la o partida de vanatoare pe un fond din zona Armenis, s-a impuscat un exemplar de urs carpatin, specie protejata de lege.


Conform primelor cercetari, la partida de vanatoare au participat 11 persoane, care aveau autorizatie pentru vanat la mistret si caprior, insa nu si pentru ursul pe care l-au impuscat ilegal. Pentru a-si acoperi urmele infractiunii, acestia au dat foc la pielea si oasele animalului, iar carnea rezultata a fost impartita intre participantii la vanatoare.

„In cauza au fost ridicate 22 de arme in vederea continuarii cercetarilor si s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea mai multor infractiuni: vanatoare fara respectarea conditiilor inscrise in autorizatia de vanatoare; vanarea speciilor de vanat cuprinse in anexa nr. 2 al Legii 407/2006, in alte conditii decat cele ale derogarilor; vanarea in afara perioadelor legale de vanatoare la specia respectiva, transportul vanatului dobandit sau impuscat ori transat in teren”, a comunicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin, Cecilia Danet. (Mara Ion)

 

Leave a Reply