AUDIERE! Excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan, anchetata de procurorii DNA! “In cercetarea mea disciplinara, FACIAS, adica Dan Voiculescu, a avut acelasi interes ca si Inspectia Judiciara!”

Judecatoarea Camelia Bogdan a fost audiata, astazi, la DNA, in dosarul privind excluderea sa abuziva din magistratura. Procurorii anticoruptie cerceteaza plangerile facute de judecatoare impotriva celor ce au initiat actiunea disciplinara soldata cu excluderea sa din magistratura, printre care mai multi inspectori ai Inspectiei Judiciare si chiar seful Inspectiei Judiciare.


“S-a constatat printr-un act oficial al CSM ca Dan Voiculescu a avut acelasi interes cu Inspectia Judiciara. Asta a dat CSM-ul, admitand cererea de interventie a FASCIAS, o organizatie al carei beneficiar este Dan Voiculescu. Practic, s-a decis ca in cercetarea mea disciplinara, FACIAS, adica Dan Voiculescu, a avut acelasi interes ca si Inspectia Judiciara. Este motivul pentru care au am facut o plangere la DNA.

Eu am fost exclusa din magistratura doar pentru ca am predat in afara invatamantului universitar, ori mie mi s-a imputat si ca am luat bani de la o parte din proces. Pentru asta am primit rezolutie de respingere a sesizarii. Deci, s-a constatat ca n-am luat bani de la o parte din proces. S-a mai vehiculat ca am absentat nemotivat de la serviciu. Pe aceste doua capete de cerere ar trebui sa mai aiba obiect. Ma voi apara si pe aspectul incompatibilitatii”, a afirmat Camelia Bogdan.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, la inceputul lunii februarie, excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan, presedinta completului de judecata care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA.

Judecatoarea a spus atunci ca va contesta la Completul de cinci judecatori al instanţei supreme decizia CSM de excludere a sa din magistratura, aratand ca i s-a facut o mare nedreptate, iar sancţiunea este vadit disproporţionata in raport cu aspectele care au fost verificate de Inspecţia Judiciara. (G.I.)

Leave a Reply