BREAKING NEWS! Descinderi ale politistilor din Bucuresti la palatele tiganilor pistolari din Lugoj, care o vara intreaga au terorizat orasul     O ambulanta a fost implicata intr-un accident, marti seara, la Dumbravita, fiind raniti si preluati de un alt echipaj atat medicul, cat si asistenta    Procurorul Codrin Gavra, de la DNA Timisoara, isi petrece concediul de odihna tocmai in Mexic, pentru a evita intalnirile cu viitori inculpati    Fostul premier Sorin Grindeanu ar putea prelua sefia ANCOM, unde va avea un salariu lunar de 10.000 de euro     Parcarile TimPark nu se scumpesc nici in 2018, au decis consilierii locali, un abonament lunar general urmand sa coste 42,84 lei    De maine intra in vigoare masura legislativa ce va acorda detinutilor 12 zile la fiecare 60 de zile executate in conditii necorespunzatoare

COMPLICITATI! Ofiter DGA plasat sub control judiciar in dosarul prim-procurorului arestat pentru coruptie! Acesta a incercat sa-i induca in eroare pe anchetatori in timp ce era audiat ca martor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Procurorii DNA au extins cercetarile in dosarul prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, arestat preventiv pentru coruptie, si asupra unui ofiter din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Botosani.

Este vorba chiar despre seful Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, comisarul sef Bogdan Buliga, care a fost plasat sub control judiciar ca urmare a faptului ca, in momentul in care a fost audiat in calitate de martor, ar fi facut afirmatii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei, omitand sa declare toate aspectele despre care avea cunostinta.

Tot sub control judiciar se afla si Constantin Batca, agent de politie in cadrul Politiei Municipiului Botosani – Biroul de Investigatii Criminale, acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata si compromiterea intereselor justitiei. Seful Locativa Botosani a aparut si el in acest dosar, acesta fiind invitat la DNA Suceava.

In urma cu doua luni, DNA a cerut documente ce vizeaza modul in care Diana Stavara, sora prietenului Ralucai Stancescu, ar fi fost inclusa in contractul de inchiriere al apartamentului detinut de Bogdan Buliga, aflat in blocul ANL din Aleea Calugareni. Tot atunci a fost invitat la si Florinel Gornea, acuzat ca ar fi primit o mita de 7.000 de euro pentru a rezolva problema.

„S-a cerut de la DNA contractele de inchiriere pentru acel apartament din ANL Calugareni. Acolo era o includere in contract. Mie mi s-au cerut niste date”, a declarat Florinel Gornea, directorul Locativa. Oficialul a spus ca includerea in spatiu a fost o procedura legala.

Florinel Gornea declara ca l-a vazut o singura data pe Catalin Stavara, insa acesta a depus o plangere la politie impotriva directorului Locativa, pe care-l acuza ca ar fi primit o mita de 7.000 de euro. „E problema lui. Chiar am aflat din mai multe parti si m-a deranjat pentru ca eu nu am avut niciodata atatia bani in mana”, a mai spus Florinel Gornea.

Raluca Stancescu si prietenul ei, Catalin Stavara, au fost arestati la sfarsitul saptamanii trecute sub acuzatia de santaj, compromiterea intereselor justitiei si divulgare de secrete de serviciu, respectiv pentru santaj.

Raluca Stancescu a negat acuzatiile aduse de anchetatorii DNA si a contestat decizia de arestare preventiva, contestatia urmand sa se judece la Inalta Curtea de Casatie si Justitie, cel mai probabil in aceasta saptamana.

Potrivit presei locale, Bogdan Buliga a detinut un apartament ANL in cartierul botosanean Calugareni, format din doua camere, si a acceptat primirea in spatiu a Diana Stavara, sora interlopului Catalin Stavara, concubinul prim-procurorului Raluca Stancescu. Acceptul politistului de a o primi pe Diana Stavara in spatiu a venit dupa mai multe presiuni facute asupra sa de catre Raluca Stancescu.

Ulterior, Bogdan Buliga a decis sa renunte la apartamentul ANL, in conditiile in care si-a achizitionat un imobil in vecinatatea sediului ANAF, pe care l-a reamenajat.

“Cu ajutorul fostului viceprimar PSD Marius Buliga, Diana Stavara a primit de la Primaria Botosani repartitie de a fi chiriasa apartamentului eliberat de Bogdan Buliga. Iar cei de la societatea Locativa SA i-au inchiriat apartamentul. Ca Diana n-a locuit efectiv in acest apartament care, de fapt, era folosit de fratele sau Catalin Stavara pentru chefuri si orgii sexuale, procurorii de caz cunosc aceste aspecte”, se mentioneaza in presa din Botosani. (Vlad Enciu)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: