EXCLUSIV! Probe masluite in dosarul politistului din Timisoara acuzat de sprijinirea hotilor de buzunare? Pe listingul cu mesaje dintre denuntator si politist apare si numele unui ofiter de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate

Cazul inspectorului principal George Gavrea, de la Biroul de Investigatii Criminale din Cadrul Politiei Municipiului Timisoara, acuzat de procurorii DIICOT de sprijinirea unui grup de hoti din buzunare, a ajuns in atentia Consiliului Superior al Magistraturii.


Ofiterul de politie a decis sa sesizeze CSM asupra unor abuzuri comise, in opinia sa, de procurorul de caz Marinela Zaharia, de la DIICOT Timisoara, dar si de fosta sa colega de birou, Lavinia Copaci, de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara, ofiter de politie delegat la DIICOT, pe care le acuza de imixtiune in activitatea altui procuror si judecator, respectiv de masluirea unor mesaje dintre politist si unul dintre denuntatori.

De altfel, la dosarul cauzei apar o serie de capturi de pe ecranul telefonului lui Boros Attila, cu mesaje catre politist, unde, din neglijenta, probabil, DIICOT a scapat si numele “Lavinia dicot”, semn ca dialogul era supravegheat de ofiterul de politie. De aici si pana la suspiciunea de preconstituire de probe impotriva politistului nu-i decat un pas, iar CSM-ul ar putea ajunge la aceasta concluzie, in cazul in care va da curs sesizarii lui George Gavrea.

“Pe parcursul masurilor preventive, procurorul DIICOT  a motivat in referatele cu propunere de luare a masurilor preventive, ca lasarea mea in libertate prezinta pericol pentru ordinea publica. Ma intreb si eu pentru cei cinci denuntatori, din care pe doi nu-i cunosc, proc. Zaharia Marinela si-a dorit cercetarea lor in stare de libertate, nefiind pericol pentru ordinea publica? Grup infractional organizat cu antecedente penale, autori a peste 21 de infractiuni de furt si sustragere de sume de bani de pe cardurile furate”, isi exprima nedumerirea politistul, indicand o posibila recompensare a hotilor, dupa colaborarea cu procurorii si “darea in primire” a sa.

“In interval de trei luni, au cerut atat arestarea preventiva, cat si punerea in libertate a celor patru infractori acuzati de furturi din buzunare si extragerea banilor de pe cardurile furate. Ce s-a intamplat in cele trei luni pentru ca procurorii sa devina, brusc, sustinatorii hotilor si sa ceara punerea lor in libertate? Denuntul impotriva inspectorului principal George Gavrea!”, a dezvaluit, la vremea respectiva, avocatul Florin Kovacs.

Ramane ca CSM sa faca lumina in acest dosar, in conditiile in care anchetatorii par mai mult decat determinati sa distruga un ofiter de politie. (G.I.)

 

One thought on “EXCLUSIV! Probe masluite in dosarul politistului din Timisoara acuzat de sprijinirea hotilor de buzunare? Pe listingul cu mesaje dintre denuntator si politist apare si numele unui ofiter de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate

  1. Nu se poate asa ceva, un ofiter de la BCCO sa se ocupe de asa ceva?
    Baicu Alin si Gheorghe Corina fac asta de o viata-ntreaga si nu au patit pana acuma nimica,asa ca despre ce vorbim?
    E vorba de o complicitate tacita intre infractori la nivel foarte inalt
    Cat despre Marinela Zaharia, marea procuroare de la DIICOT, exista un caz foarte foarte mare impotriva ei, de masluire de probe si inventarea unor declaratii ale unor martori fictivi, intr-un foarte mare dosar, o veti vedea si pe ea foarte curand, defilata in catuse
    Have no fear, we are here! 😉

Leave a Reply