LA PUTERE! Deputatul Cornel Samartinean, instalat oficial la sefia PMP Timis! Presedintele executiv al partidului a explicat contextul in care un partid de dreapta a sprijnit alianta de stanga de la CJT

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a explicat, astazi, la Timisoara, contextul politic in care, anul trecut, s-a batut palma cu PSD pentru formarea unei majoritati la Consiliul Judetean Timis, acuzand-o pe liberala Alina Gorghiu, “profund vizionara”, ca a refuzat crearea unui protocol al dreptei la nivel national.


“PNL a refuzat categoric un protocol intre partidele noastre, de aceea am optat ca fiecare organizatie sa negocieze pe plan local o majoritate in functie de interesele noastre politice. Asa am ajuns in situatia in care am convenit, atunci, la Timisoara sa facem o majoritate cu Sorin Grindeanu. Sunt multe voci care ne acuza ca nu suntem un partid de dreapta, insa PMP si-a dorit, anul trecut, un parteneriat, PNL l-a refuzat”, a declarat Eugen Tomac.

Aceste precizari vin in contextul in care, in culisele politicii locale, se discutat tot mai intens despre perspectiva ca PMP sa rupa protocolul cu PSD si sa sprijine formarea noi majoritati la Consiliul Judetean Timis, alaturi de PNL si fantomaticul UNPR, varianta in care Dorin Candea ar putea prelua functia de vicepresedinte de la colega sa de partid, Roxana Iliescu.

Aceasta combinatie politica nu este luata in calcul, deocamdata, de Eugen Tomac, care o sustine in continuare pe tanara avocata in pozitia de vicepresedinte la Consiliul Judetean, chiar daca aceasta si-a pierdut aproape toate functiile detinute in partid, inclusiv simpatia lui Traian Basescu.

Reamintim ca liderul executiv al PMP a venit la Timisoara pentru a-l valida pe deputatul Cornel Samartinean in functia de presedinte interimar al PMP Timis, iar pe Radu Sumalan in cea de sef al organizatiei municipale. (V.E.)

UPDATE! Noul lider al PMP Timis ne-a comunicat ca, deocamdata, nu s-a decis cine va conduce organizatia locala a popularilor. “Au fost o serie de discutii, domnul Radu Sumalan este unul dintre candidatii la sefia PMP Timisoara, insa decizia s-a amanat! Functia este vacanta, iar zilele viitoare vom comunica numele noului presedinte”, ne-a declarat Cornel Samartinean.

 

Leave a Reply