PE SURSE! Zaher Iskandarani, la un pas sa fie capturat intr-un local din Beirut! Surse din comunitatea araba din Timisoara spun ca afaceristul ar fi cautat si haituit de vanatorii de recompense

In timp ce ancheta in dosarul atacului mafiot din 18 ianuarie 2017, de la periferia Timisoarei, soldat cu ranirea prin impuscare a omului de afaceri sirian Jamil Fadi, nu a avansat prea mult de la stadiul de fapta cu autor necunoscut, surse din comunitatea arabilor ne-au dezvaluit ca, in paralel cu investigatia politistilor, are loc o operatiune privata de cautare si pedepsire a atacatorilor sau a persoanelor care au comandat atentatul armat.


“A vrut sa traga in cap cand a tras in geamul din fata, dar din cauza foliei si a intunericului nu cred ca a vazut bine. Am avut noroc. Erau una sau doua persoane. Cel care a tras era pe jos. In apropiere este o alee intunecata. Am spus si anchetatorilor ca singurii pe care ii banuiesc sunt Zaher Iskandarani si fiul lui, Rami. Am cu acestia procese”, a declarat, imediat dupa incident, Fadi Jamil, var de-al doilea cu Zaher Iskandarani.

Convins ca persoanele necunoscute care au deschis focul asupra automobilului sau au avut misiunea de a-l lichida, Jamil Fadi si-a angajat garzi de corp si astepta, la fel ca rudele si apropiatii sai din Siria, sa se implineasca legea Talionului.

Deocamdata nu se stie daca pe capul lui Zaher Iskandarani s-a pus vreun premiu, insa, surse din lumea araba au dezvaluit ca acesta ar fi cautat si haituit de vanatorii de recompense.

“Ultima oara i-au luat urma in Liban. Patru indivizi inarmati au intrat intr-un local din Beirut, unde fusese reperat Iskandarani. Spre norocul sau, a fost anuntat in ultimul moment  si a disparut cu putin timp inainte de sosirea atacatorilor. In Siria este cautat atat de rudele lui Abdul Hakim Karum, ucis cu o sabie intr-un apartament din Timisoara, in 1994, cat si de apropiatii lui Jamil Fadi”, sunt informatiile explozive vehiculate in comunitatea arabilor din Timisoara.

Reamintim ca Zaher Iskandarani este dat in urmarire internationala de autoritatile din Romania, fiind cautat pentru executarea unei pedepse de 5 ani de inchisoare si plata a 1.874.000 RON, plus dobanzi catre statul roman. (V.E.)

Sursa foto: cotidianul.ro

Leave a Reply