PERCHEZITII! Bisnitari online, saltati de politistii de la Crima Organizata Timisoara! Acestia au efectuat tranzactii frauduloase pe internet, folosind codurile unor carduri bancare obtinute prin phishing

Politistii specializati in combaterea criminalitatii informatice din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Timisoara, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au retinut 4 barbati, cu varste intre 21 si 23 de ani, care ar fi efectuat tranzactii frauduloase online, folosind date ale unor carduri ce apartin unor persoane din strainatate.


La data de 6 iulie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara Timis, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Politiei Romane, au efectuat 10 perchezitii domiciliare, in judetele Timis(9) si Arad(1), la persoane banuite ca au efectuat operatiuni financiare in mod fraudulos. 

Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de 6 tineri, cu varste intre 21 si 23 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos prin utilizarea neautorizata de date de identificare ale unor instrumente de plata electronica, fara consimtamantul titularului.

In fapt, in perioada 2010 – 2016, cei in cauza ar fi efectuat mai multe tranzactii frauduloase, online, catre diferiti comercianti, utilizand datele unor carduri valide ce apartineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia, Spania, etc..

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, 5 laptopuri si mai multe inscrisuri.

Cei in cauza au fost condusi la sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, pentru audieri, 4 dintre acestia fiind retinuti pentru 24 de ore si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Generale de Protectie Interna.

La perchezitii au participat si jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply