EXPLOZIV! Cine a comandat “mutilarea” imaginii publice a sefului BCCO Timisoara? Afaceristul care l-a agresat pe comisarul sef Mugur Poinar, disperat sa opreasca ancheta care-l poate trimite la inchisoare

Cercetat intr-un dosar de loviri sau alte violente, dupa ce l-a taiat pe fata cu un pahar spart pe seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Timisoara, omul de afaceri local Vasile Sas (foto) i-a cerut politistului sa-si retraga plangerea penala si sa accepte o eventuala rezolvare amiabila a problemei, intr-o incercare disperata de a opri ancheta care-l poate trimite la inchisoare.


In conditiile in care, in ultimii ani, agresorul a mai fost implicat in acte de violenta, chiar si impotriva unor agenti de politie care l-au oprit in trafic, este foarte posibil ca, in cazul in care va fi trimis in judecata, sa primeasca o condamnare cu executare.

“Daca nu va fi oprit la timp, acest om, la un moment dat, poate sa ucida pe cineva! Cand consuma alcool isi pierde controlul si devine extrem de agresiv. Sunt caderi psihice de care, ulterior, nu-si mai aminteste nimic. Dupa incidentul din luna mai, cand a fost la un pas sa-i aplice sefului de la BCCO o lovitura letala, in zona gatului, cu un pahar pe care l-a ciobit intentionat, a doua zi a incercat sa discute cu politistul ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Chiar a intrebat daca poate sa ajute cu ceva. Nu si-a dat seama de gravitatea faptei. Sigur ca seful BCCO Timisoara i-a sters numarul din telefon si asteapta verdictul anchetatorilor”, ne-a dezvaluit un apropiat al comisarului sef Mugur Poinar.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii mai, pe o terasa din zona Stadionului “Dan Paltinisanu”, s-a produs un incident violent, in urma caruia seful BCCO Timisoara, care iesise la o cina cu prietenii, a suferit taieturi profunde la nivelul fetei si a gatului, care i-au pus viata in primejdie. Agresorul a fost oprit la timp de unul dintre comeseni, pentru a nu provoca o tragedie.

Paradoxal, campania de presa care a urmat acestui eveniment l-a prezentat pe politist in postura de agresor, nedemn de functia pe care o ocupa, pe fondul unor imagini de arhiva din cluburi de noapte, fara nicio legatura cu incidentul. La vremea respectiva, nu putini au fost cei care au suspectat ca tentativa de denigrare a comisarului sef Mugur Poinar a fost comandata din umbra de politisti conectati la interesele lumii interlope care-si doresc functia din varful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Timisoara. Sau de politisti detasati la structuri similare din tara, care numara zilele pana la revenirea acasa…

Motivele pentru care s-ar fi dorit detronarea bihoreanului detasat la conducerea BCCO Timisoara sunt usor de intuit, in conditiile in care in ultima perioada au fost destructurate filiere de trafic cu tigari si droguri, dar si o grupare infractionala de furt de motorina de la Depoul CFR Timisoara.

De remarcat ca ofiterii care au efectuat ancheta interna dispusa de sefii Politiei Romane, dupa incidentul de pe terasa, au sesizat presiunile venite din partea unor anumite grupari locale de a-si pune un om de “nadejde” la conducerea BCCO Timisoara si au mentionat acest aspect in raportul final, motiv pentru care, spre deziluzia uneltitorilor, comisarul sef Mugur Poinar este sustinut, in continuare, cu si mai mare forta institutionala, in batalia cu retelele de crima organizata din vestul tarii. (G.I.)

Leave a Reply