EXCLUSIV! Politista de frontiera de la Aeroportul Timisoara, salvata de la moarte de Dr. House de la Institutul de Boli Cardiovasculare! “Trebuie sa iei tratamentul! Il intrerupi, mori!”, a avertizat-o medicul

In plina campanie anticoruptie impotriva medicilor, ultima victima fiind un eminent chirurg vizat in dosarul diplomelor fara studii de la o universitate din Arad, o politista de frontiera din Timisoara a decis sa multumeasca public oamenilor in halat alb de la Spitalul Militar si Institutul de Boli Cardiovasculare, care efectiv i-au salvat viata.


Agentul M.C. a fost internata, de urgenta, la Spitalul Militar, in data de 10 iulie, dupa ce a acuzat o serie de dureri insuportabile in zona pieptului. A ramas in spital timp de 11 zile, perioada in care i s-au facut mai multe analize medicale, EKG-uri si ECO cardiace.

La putin timp dupa externare, durerile au revenit cu si mai mare intensitate, motiv pentru care, la recomandarea expresa a prietenilor, s-a prezentat de urgenta la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Padurea Verde.  O coronagrafie cu substanta de contrast, care a completat un set de analize facute la Neuromed, a relevat o ingustare a arterei de 80% si s-a decis montarea unui stent pe artera.

“Am fost internata la Institutul de Cardiologie timp de trei zile, perioada in care domnul doctor Pascalau Laurentiu a venit la mine de cateva ori pe zi, m-a verificat cum ma simt, m-a ascultat cu stetoscopul, a dat indicatii ce tratament sa iau. La fel a facut si domnisoara Laura Giurgiu, medic rezident al domnului dr Pascalau. Amandoi sunt oameni excepționali. Mi-au raspuns la orice intrebare, astfel incat sa inteleg tot ce mi se intampla, mi-au explicat totul”, spune politista de frontiera.

Atitudinea medicului i-a mers la suflet tinerei politiste de la Aeroportul International Timisoara, motiv pentru care nu a ezitat sa-l compare cu un personaj celebru dintr-un serial la fel de celebru.

“Domnul doctor Pascalau este un tip tanar, are doar 36 de ani, si este, deja, un fel de Doctor House, insa de mii de ori mai spectaculos pentru ca este real.

In urgenta, a stat cu mine doua minute de vorba si a concluzionat ceva ce l-a determinat sa imi spuna ca trebuie sa inteleg ca serviciul nu este pe primul loc, ci ca eu sunt. Este o persoana directa, cu o exprimare mai dura, in sensul ca nu incearca sa cosmetitzeze situatia, ci o spune exact asa cum este. “Cu asta vei trai toata viata. Trebuie sa iei tratamentul. Il intrerupi, mori!”, mi-a spus.

Este dedicat meseriei si pasionat de aceasta. Nu are aere, nu este ingamfat sau necomunicativ si este aproape de pacienti. Rezidenta sa, Laura Giurgiu, este si ea foarte aproape de pacienti, si cred ca va ajunge varianta lui feminina, dar nu chiar asa de dura”, mai spune politista.

De remarcat ca, odata cu salvarea politistei, medicii de la Padurea Verde au deblocat si activitatea IPA Regiunea 8 Timisoara, unde politista detine functia de secretar general. (G.I.)

5 thoughts on “EXCLUSIV! Politista de frontiera de la Aeroportul Timisoara, salvata de la moarte de Dr. House de la Institutul de Boli Cardiovasculare! “Trebuie sa iei tratamentul! Il intrerupi, mori!”, a avertizat-o medicul

  1. Ii mulțumesc din suflet și domnului dr. Benteu Darius-rezident al domnului Dr Pascalau Laurențiu- care a fost de garda când am ajuns in urgență, a văzut primul ca ceva nu este in ordine (l-a chemat pe dl Dr Pascalau, acesta fiind de garda pe alta secție) și care, a doua zi, nu a plecat din spital până nu a fost încheiată procedura. L-am întrebat înainte sa intru in sala dacă nu pleacă pentru ca se terminase garda pe la ora 8 (era in jur de ora 13,30), iar el mi-a răspuns “plec după ce văd ca ești bine”. Respect și admiratie pentru toți trei: Benteu Darius, Laura Diana Giurgiu și Pascalau Laurențiu!

  2. Si mai sunt multi medici ca el..!!!Eu am fost diagnosticata ci mixom atrial,intamplator.,De Dr LUMINITA VELCEAN, De la spitalul Askar,Timisoara!!In colaborare cu chirurgul,Dr HOREA FEIER,un medic si un OM cu suflet MARE ,m -au operat si in prezent sunt bine!! Increderea, dialogul cu mine m-au facut sa prinde curaj!!V-a multumesc d -lor doctorii ca existati!!Multumesc intregului colectiv De la Institutul De cardiologie so a Spitalului Askar!!!

  3. E bine sa le multumesti tuturor, si-au facut datoria. Recomandarea mea este sa slabesti 15 -20 kg, altfel va fi greu pentru tine.

  4. Dragele mele, ma cheama Gica si sunt de profesie ginecolog. As vrea sa fac ceva pentru tine astfel incat sa fi multumita si sa ne aduci si noua – specialistilor in domeniu, multumiri in mod public.

  5. Multumesc din suflet doctorului Pascalau Laurentiu si rezidentilor dumnealui care au salvat viata tatalui meu si care sau comportat cu un om in virsta ca si cu un copil, el saracu in fiecare seara se roaga pt ei sa le dea sanatate si intelepciune ca sint niste ingerii trimisi de dumnezeu , nu imi gasesc cuvintele de multumire pt ei.Domnule doctor dumnezeu sa va dea sanatate dumneavoastra si intregi familii !

Leave a Reply