ALERTA! Politia Rutiera va amenda vitezomanii pe baza imaginilor de pe camerele video pentru roviniete! Daca ati depasit limita de 130 de kilometri pe ora, veti primi amenda acasa, in plic

Politia Romana a semnat un protocol cu reprezentantii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care pregatesc o noua lovitura pentru soferii vitezomani. Decizia a fost luata pe fondul lipsei radarelor fixe si scaderii radarelor mobile de la 600 la 500.


Prin acest protocol, Politia Romana va identifica vitezomanii cu ajutorul camerelor pentru roviniete. Acestea vor avea si rolul de radare fixe, sistemul functionand pe baza unor senzori din asfalt.

Potrivit Stirileprotv, radarul incepe sa functioneze in momentul in care rotile din fata ale masinii ajung la senzorul din asfalt. Se pare ca sistemul calculeaza in cat timp veti parcurge 2,5 metri. Adica distanta pana la urmatorul senzor. Daca ati depasit limita maxima de viteza, 130 de kilometri pe ora, veti primi amenda acasa, in plic.

Primele camere de roviniete de acest fel vor fi pe autostrada spre mare. Acestea vor fi prezente pe toate drumurile importante din Romania, iar daca se vor introduce si pe drumurile nationale, numarul amenzile vor creste simtitor.

”O sa avem cel putin patru camere intr-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficiente, se lucreaza la corectarea lor si ne dorim chiar daca nu se va modifica legislatia sa incepem sa aplicam sanctiuni”, spune Florentin Bracea, seful Directiei Rutiere.

Acestia au intampinat si o mica problema. Inca nu au gasit solutia prin care imaginile de pe camerele de la CNAIR vor ajunge la Politia Romana, dar se pare ca se va rezolva curand.

Ecaterina Munteanu, director Directia de siguranta circulatiei: ”Compania are cateva echipamente ITS instalate pe autostrazile din Romania existente si in curs de dezvoltare.” (V.E.)

 

Leave a Reply