BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

DEZVALUIRI! Cum au incercat cantareata Stana Izbasa si milionarul Florin Maran sa devina juristi cu acte false! Ani de studii “cumparati” cu 3.500 de dolari

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Afacerea spagilor de la Facultatea de Drept din cadrul Fundatiei Romane pentru Tineret din Baile Herculane, care a fost pusa pe butuci de procurorii DNA inca din 2004, a revenit in actualitate odata cu ultima decizie publicata  de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta suprema s-a pronuntat in dosarul caile de atac prin care condamnatii de lux au incercat sa scape de inchisoare.

Printre acestia se afla si vedeta muzicii populare banatene Stana Izbasa, care nu a reusit sa scape de condamnarea la 2 ani si sase luni inchisoare pentru fals intelectual, uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, singura schimbare fata de prima hotarare in dosar, pronuntata de Tribunalul Timis in urma cu 12 ani, fiind suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Un alt inculpat de lux, milionarul banatean Florin Maran, s-a ales si el cu o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare, tot pentru incercarea de a-si cumpara o diploma de licenta care sa-i ateste calitatea de jurist, fara a trece pe la cursuri. De altfel, pe lista persoanelor acuzate ca si-au procurat acte de studii false de la facultatea din Baile Herculane figureaza mai multe nume, printre care si o serie de politisti din Caras-Severin, Timis si Mehedinti.

Conform rechizitoriului, atat Stana Izbasa, cat si Florin Maran au reusit sa obtina documente din care reiesea ca ar fi absolvit anii necesari de studiu pentru inscrierea la examenul de licenta, in ciuda faptului ca nu au frecventat cursurile si nici nu au sustinut vreun examen ca restul studentilor. Mai exact, contra sumei de 3.500 de dolari de caciula, cei doi “studenti” si-au cumparat practic adeverintele de absolvire si foile matricole.

Potrivit acuzatiilor anchetatorilor, secretara facultatii, Maria Jurchescu, in complicitate cu juristul Vergiliu Florin Ghinea, a acceptat sa intocmeasca in fals actele necesare inscrierii celor doi la examenul de licenta. In schimb, ei au primit suma de 7.000 de dolari drept mita.

Tranzactia s-a realizat prin intermediul altor doua persoane, respectiv Ionela Bucur si Cristina Lungu, deconspirate si ele o data cu declansarea investigatiilor. Cei doi “absolventi” s-au prezentat apoi la examenul de licenta, la o facultate de drept din Craiova. Povestea a explodat in presa, iar organele abilitate s-au autosesizat si au declansat investigatii.

Dosarul a facut un adevarat tur de forta prin instantele de judecata, in conditiile in care inculpatii au fost consiliati de experti in tertipuri avocatesti. Dupa ce Curtea de Apel Timisoara a decis rejudecarea de la zero a cauzei, Tribunalul Timis a pronuntat o noua sentinta. Stana Izbasa si colegul ei de studii, Florin Maran, au fost condamnati la cate 2 ani si jumatate inchisoare cu suspendare sub supraveghere fiecare, intermediarii afacerii Ionela Bucur si Cristina Lungu – au incasat 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar cea mai grea pedeapsa, 4 ani de inchisoare cu executare, a fost aplicata falsificatorilor Maria Jurchescu si Vergiliu Florin Ghinea. (Vlad Enciu)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: