SOCANT! O ospatarita de numai 16 ani, obligata sa munceasca pana la epuizare! Afla ce au descoperit medicii, dupa ce s-a tanara prabusit in restaurantul la care lucra

Patronul unui local cu activitate sezoniera este acuzat ca ar fi obligat o ospatarita de doar 16 ani sa munceasca nu doar 4 ore pe zi, asa cum le-a fost intelegerea, ci 14 ore.


Tanara a efectuat stagiul de practica, pana pe 14 iulie, lucrand ca ospatar la un restaurant plutitor de pe malul Dunarii, in municipiul Galati, iar dupa aceasta perioada, administratora restaurantului a venit cu propunerea de a continua colaborarea.

„S-au inteles la cinci milioane de lei, cu patru ore pe zi, de joi pana duminica. Iar domnul Avram a inceput sa faca presiune si sa-i ceara sa munceasca 14 ore, de dimineata de la 8 pana seara la 24. Si nu le dadea nimic, nici macar sa manance sau sa bea apa.

Pe data de 15 august au fost foarte aglomerati, i-a chemat la munca si luni si marti. La ora 0,30 fetita a cazut din picioare, sesizand toata ziua ca ii este rau si ca nu mai putea sa stea la munca. A lesinat si s-a lovit cu capul de o teava metalica”, a povestit ziaristilor, Mariana Bucuta, mama fetei.

Tanara a fost internata opt zile la Spital de Copii ʺSf. Ioanʺ din Galati. Medicii au diagnosticat-o cu anemie carentiala forma medie, sincopa si colaps, hematom epicranian temporal drept, traumatism cranio-cerebral acut inchis prin cadere de la propria inaltime, hipercalamie, surmenaj, traumatism psihic in antecendente.

Potrivit spuselor mamei, la spital au ajuns si patronii restaurantului, care au dorit sa ajunga la o intelegere cu pacienta.

„El a venit cu sotia lui la spital, fetita mea era la Reanimare si mi-a spus, dansul, ca imi da suma de 5.000 de lei ca sa nu merg mai departe. Nu a fost de acord sa imi plateasca daune morale pentru fetita, a vrut sa ma atraga in cursa ca sa spuna ca eu ii amenint si ca le cer bani.

Doar cu sotia lui am vorbit si i-am spus de ce nu m-a sunat cand s-a intamplat sa lesine fata, ca era obligata sa ma anunte, fata fiind minora”, a precizat Mariana Bucuta.

La scurt timp dupa cele intamplate, administratorii restaurantului le-au cerut angajatilor minori sa aduca semnaturi de la parinti, adeverinta de la liceu si copie de buletin. In aceste conditii, se poate intelege ca tanara ospatarita lucra la restaurant fara forme legale.

Proprietarii restaurantului resping toate acuzatiile aduse si au facut plangere la Parchet pentru santaj.

Restaurantul  ʺDelmarʺ este administrat de Crina Avram, sotia directorului Agentiei Judeteane pentru Plati si Inspectie Sociala Galati, Razvan Avram.

Inspectoratul Teritorial de Munca a inceput o ancheta si, totodata, cazul a intrat in vizorul procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Galati. (Ana Oprisan)

4 thoughts on “SOCANT! O ospatarita de numai 16 ani, obligata sa munceasca pana la epuizare! Afla ce au descoperit medicii, dupa ce s-a tanara prabusit in restaurantul la care lucra

  1. Asta se intampla de ani de zile la Del Mar. Acum cativa ani aveau o intelegere cu PC si luau copii din grupul tineretului PC pentru munca. Munceau copiii aia cate 8-10 ore pentru 20 de lei pe zi. Si ii indoctrinau ca le da job si ii ajuta sa avanseze in partid dupa alegeri.

  2. Asa este aproape peste tot in Galati ! Sunt angajati minori, persoane cu handicap, surdomuti, pensionari,cu contracte de 2 sau 4 ore muncesc cate 12 ore pe zi si sunt platiti cu jumatate din salariul minim pe economie desi statul subventioneaza 100% angajarea persoanelor cu handicap.Nu are nimeni ce sa le faca ! Coruptia este generalizata in Galati ! Salariile nu sunt platite la timp si daca nu te prezinti la munca datorita acestui lucru ti se desface contractul de munca in mod nefavirabil, in complicitate cu persoane din Directia Muncii.

  3. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. DACA NU VEDEȚI AJUTAȚI CONTACTUL DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

Leave a Reply