BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

SOCANT! O ospatarita de numai 16 ani, obligata sa munceasca pana la epuizare! Afla ce au descoperit medicii, dupa ce s-a tanara prabusit in restaurantul la care lucra

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Patronul unui local cu activitate sezoniera este acuzat ca ar fi obligat o ospatarita de doar 16 ani sa munceasca nu doar 4 ore pe zi, asa cum le-a fost intelegerea, ci 14 ore.

Tanara a efectuat stagiul de practica, pana pe 14 iulie, lucrand ca ospatar la un restaurant plutitor de pe malul Dunarii, in municipiul Galati, iar dupa aceasta perioada, administratora restaurantului a venit cu propunerea de a continua colaborarea.

„S-au inteles la cinci milioane de lei, cu patru ore pe zi, de joi pana duminica. Iar domnul Avram a inceput sa faca presiune si sa-i ceara sa munceasca 14 ore, de dimineata de la 8 pana seara la 24. Si nu le dadea nimic, nici macar sa manance sau sa bea apa.

Pe data de 15 august au fost foarte aglomerati, i-a chemat la munca si luni si marti. La ora 0,30 fetita a cazut din picioare, sesizand toata ziua ca ii este rau si ca nu mai putea sa stea la munca. A lesinat si s-a lovit cu capul de o teava metalica”, a povestit ziaristilor, Mariana Bucuta, mama fetei.

Tanara a fost internata opt zile la Spital de Copii ʺSf. Ioanʺ din Galati. Medicii au diagnosticat-o cu anemie carentiala forma medie, sincopa si colaps, hematom epicranian temporal drept, traumatism cranio-cerebral acut inchis prin cadere de la propria inaltime, hipercalamie, surmenaj, traumatism psihic in antecendente.

Potrivit spuselor mamei, la spital au ajuns si patronii restaurantului, care au dorit sa ajunga la o intelegere cu pacienta.

„El a venit cu sotia lui la spital, fetita mea era la Reanimare si mi-a spus, dansul, ca imi da suma de 5.000 de lei ca sa nu merg mai departe. Nu a fost de acord sa imi plateasca daune morale pentru fetita, a vrut sa ma atraga in cursa ca sa spuna ca eu ii amenint si ca le cer bani.

Doar cu sotia lui am vorbit si i-am spus de ce nu m-a sunat cand s-a intamplat sa lesine fata, ca era obligata sa ma anunte, fata fiind minora”, a precizat Mariana Bucuta.

La scurt timp dupa cele intamplate, administratorii restaurantului le-au cerut angajatilor minori sa aduca semnaturi de la parinti, adeverinta de la liceu si copie de buletin. In aceste conditii, se poate intelege ca tanara ospatarita lucra la restaurant fara forme legale.

Proprietarii restaurantului resping toate acuzatiile aduse si au facut plangere la Parchet pentru santaj.

Restaurantul  ʺDelmarʺ este administrat de Crina Avram, sotia directorului Agentiei Judeteane pentru Plati si Inspectie Sociala Galati, Razvan Avram.

Inspectoratul Teritorial de Munca a inceput o ancheta si, totodata, cazul a intrat in vizorul procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Galati. (Ana Oprisan)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3 Responses to SOCANT! O ospatarita de numai 16 ani, obligata sa munceasca pana la epuizare! Afla ce au descoperit medicii, dupa ce s-a tanara prabusit in restaurantul la care lucra

  1. - says:

    Asta se intampla de ani de zile la Del Mar. Acum cativa ani aveau o intelegere cu PC si luau copii din grupul tineretului PC pentru munca. Munceau copiii aia cate 8-10 ore pentru 20 de lei pe zi. Si ii indoctrinau ca le da job si ii ajuta sa avanseze in partid dupa alegeri.

  2. marian says:

    Asa este aproape peste tot in Galati ! Sunt angajati minori, persoane cu handicap, surdomuti, pensionari,cu contracte de 2 sau 4 ore muncesc cate 12 ore pe zi si sunt platiti cu jumatate din salariul minim pe economie desi statul subventioneaza 100% angajarea persoanelor cu handicap.Nu are nimeni ce sa le faca ! Coruptia este generalizata in Galati ! Salariile nu sunt platite la timp si daca nu te prezinti la munca datorita acestui lucru ti se desface contractul de munca in mod nefavirabil, in complicitate cu persoane din Directia Muncii.

Leave a Reply

%d bloggers like this: