ALERTA! O tona de galbenus de ou contaminat cu pesticid, descoperita in judetul Timis de inspectorii sanitari-veterinari! Marfa provenita din Germania va fi neutralizata prin incinerare

Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare din Timis au sechestrat o cantitate de 1.000 kg de galbenus de ou lichid, provenita din Germania, dupa ce s-a constatat ca produsul este contaminat cu Fipronil, un pesticid toxic care provoaca moartea albinelor.


“Lotul respectiv a fost retinut in depozitul unitatii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare. Toate structurile teritoriale judetene sunt in alerta pentru a actiona in cel mai scurt timp, in cazul in care se vor primi noi notificari privind ouale contaminate cu Fipronil”, precizeaza reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Conform institutiei, Comisia Europeana a transmis tuturor statelor membre recomandarea sa fie vigilente in ceea ce priveste produsele utilizate pentru controlul acarianului rosu in unitatile de pasari pentru a se asigura ca nu au loc tratamente cu substante neautorizate.

“Intre ANSVSA si reprezentatii asociatiilor crescatorilor de pasari din tara noastra exista un permanent schimb de informatii privind evolutia, la nivel european, a situatiei oualor contaminate cu Fipronil”, adauga factorii responsabili din cadruln ANSVSA, mentionand ca face deja activitati de control in fermele avicola.

Aceasta situatie va fi monitorizata permanent, iar noile elemente aparute in contextul alertei europene legate de ouale contaminate cu Fipronil vor fi facute publice imediat. Actiunea a fost realizata conform alertei SRAAF, mai anunta ANSVSA. (V.E.)

 

Leave a Reply