AMR 5! Alti patru procurori DNA au cerut “lasarea la vatra” din unitatea de elita a luptei impotriva coruptiei! Comandantul Laura Codruta Kovesi, tot mai singur

Scandalul inregistrarilor clandestine din DNA, care a dus la revocarea din functii a procurorilor Doru Tulus si Mihaiela Iorga, se pare ca a transformat Parchetul anticoruptie intr-o unitate de lupta a sistemul judiciar din care procurorii vor sa se elibereze cat mai repede.


Astfel, la prima sedinta de dupa vacanta judecatoreasca, planificata la sfarsitul lunii august, alti patru procurori au cerut sa revina la Parchetele de unde au fost detasati, dupa ce, in luna iulie, DNA-ul a mai pierdut cinci magistrati.

De aceasta data, Sectia pentru procurori din cadrul CSM va analiza, in sedinta din 29 august, solicitarile de revocare a detasarilor la DNA facute de Aurelia Claudia Morar-Herlea, care doreste revenirea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, Roberta Lia Nicolescu, la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, Nicolae Cristian Savu, la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, si Cornelia Alice Jemboiu, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Aceste eventuale plecari au loc dupa ce, in luna iulie, in doar o saptamana, Laura Codruta Kovesi a ramas fara cinci procurori, care nu au mai dorit sa lucreze in subordinea ei. Iar numarul celor care au plecat din DNA este mult  mai mare.

Pe de alta parte, doi dintre greii procurorilor DNA, fostul sef al sectiei a doua din Directia Anticoruptie, Doru Tulus si magistrata Mihaela Iorga, au fost revocati din functie dupa ce nu au vrut sa mai execute ordinele sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. (V.E.)

Leave a Reply