CAPTURA! Avocat celebru retinut de procurorii DIICOT, dupa ce a falsificat un contract de asistenta juridica! A incercat sa obtina informatii dintr-un dosar de Crima Organizata pentru uzul unui hacker

Procurorii  DIICOT au reusit sa incatuseze un avocat extrem de bine cotat in aceasta profesie, pe care-l acuza de savarsirea infractiunilor de favorizarea faptuitorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Coltuc Marius Vicentiu, 37 de ani, din Baroul Bucuresti, a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza ca, in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.


Alaturi de avocat a mai fost ridicat si Olteanu Mihai Adrian, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la favorizarea faptuitorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Conform unui comunicat al DIICOT, avocatul Marius Coltuc a fost contactat de Olteanu si un hacker cercetat de cei de la Crima Organizata – care la aceea data avea cunostinta de arestarea unui tovaras cercetat de catre DIICOT -, solicitandu-i-se sa incerce sa ia legatura cu inculpatul pentru a se interesa de stadiul si obiectul dosarului in care este cercetat, ce alte persoane mai sunt vizate de ancheta procurorilor si daca exista la dosar declaratii care sa incrimineze persoana interesata. Cu alte cuvinte, sa obtina informatii din ancheta pentru ca suspectul sa-si poata pregati apararea.

“Din actele de cercetare penala efectuate in cauza a rezultat ca inculpatul Coltuc Marius Vicentiu a efectuat cele solicitate, procedand la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii si atestarii unor imprejurari necorespunzatoare adevarului a mai multor inscrisuri sub semnatura privata, respectiv contract de asistenta juridica, act aditional la acesta, precum si doua imputerniciri avocatiale aferente, prin care a aratat in mod nereal calitatea de avocat ales in cauza instrumentata de catre DIICOT, obtinand si furnizand date si informatii persoanei interesate”, precizeaza DIICOT.

Cei doi suspecti vor fi prezentanti Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Sa mai spunem ca avocatul Coltuc Marius Vicentiu provine din judetul controlat de Liviu Dragnea, Teleorman, fiind nascut la Alexandria, a intrat in avocatura in 2003, cu media 9,85, este asistent universitar la Facultatea de Drept din Bucuresti, iar in 2008 a infiintat Asociatiei ” Lupta cu criza”, care are deja peste 1000 de membri. (G.I.)

 

 

One thought on “CAPTURA! Avocat celebru retinut de procurorii DIICOT, dupa ce a falsificat un contract de asistenta juridica! A incercat sa obtina informatii dintr-un dosar de Crima Organizata pentru uzul unui hacker

Leave a Reply