CULISE! Pe cine va sustine chestorul Ion Mirescu in cursa pentru sefia Politiei Timis? Functia de inspector sef, vizata si de candidatul taberei din care face parte chestorul de politie Dorel Andras

Dezamagit de esecul managerial al comisarului sef Nicolae Boia, sustinut sa preia conducerea interimara a Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, chestorul Ion Mirescu a decis sa fie mai atent la candidatii pe care-i promoveaza sa-i urmeze in functie.


Nu mai vrea ca politisti in care a avut toata increderea sa-si uite misiunea publica si sa tina discursuri pline de importanta la inaugurarea unor pensiuni din Serbia, cum s-a intamplat in cazul sefului de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, dar nici sa gireze specialisti onorabili in aparenta, dar cu “schelete” profesionale bine ascunse prin fisetele de serviciu.

In aceste conditii, fostul inspector sef adjunct al Politiei Romane, chestorul Ion Mirescu, pare tot mai decis sa faca lobby – in fata juriului care va stabili viitorul sef al Politiei Timis – pentru comisarul sef Dan Stoicanescu.

In ciuda legendelor urbane care spun ca actualul inspector sef adjunct, care gireaza conducerea institutiei dupa recenta pensionare a lui Mirescu, ar fi un apropiat al fratilor Cristescu si al fostului viceprimar Traian Stoia, deocamdata nu exista semne ca profesionalismul ofiterului s-ar baza pe vreun trafic de influenta coordonat din magazinul Bega sau hotelul Timisoara.

Cu siguranta, inscaunarea lui Dan Stoicanescu nu va fi chiar floare la ureche pentru sustinatorii sai, cata vreme o alta tabara, din care face parte si chestorul Dorel Andras, l-ar vrea in fruntea Politiei Timis pe comisarul sef Alin Petecel, nimeni altul decat ginerele colonelului Ioan Roibu, fostului adjunct al lui Dorel Andras din perioada in care a condus IPJ Timis.

Ramane de vazut cine va castiga acest razboi al intereselor, cu fosti si actuali politisti extrem de influenti care, chiar si prin intermediari, ar dori sa ramana sau sa revina la butoanele celei mai importante institutii de autoritate publica din Timis. (G.I.)

3 thoughts on “CULISE! Pe cine va sustine chestorul Ion Mirescu in cursa pentru sefia Politiei Timis? Functia de inspector sef, vizata si de candidatul taberei din care face parte chestorul de politie Dorel Andras

  1. Sincer sa fiu, nu prea cred ca informatia din articol ar avea vreo legatura cu realitatea. In primul rand, practica ultimei perioade a demonstrat ca la conducerea institutiei vin doar ofiteri cu pregatirea desavarsita la Slatina sau Campina (cunoscatorii stiu ce zic). In al doilea rand, uitati-va la fotografia de mai sus : cum se uita nea Ion in ochii acelui plutonier, de parca l-ar intreba : unde vrei, la Timis sau in alt judet? Treaba voastra, insa eu as paria pe cel din poza….

  2. Stiti ca eu sunt un pasionat de istorie iar la aceasta disciplina am luat nota maxima, la admitere, adica acum mai bine de jumatate de veac. Cu toate astea am cautat prin analele istoriei numele vehiculate si surpriza ; istoria n-a auzit de ei. Nici pe la anticariate n-am gasit nimic. Sa fi lucrat oare sub acoperire ?
    Ca sa fiu in ton cu glumele din articol, as merge pe mana lui nea Cuza, nea Tepes sau nea Mircea , de care – de bine de rau – si otomanii erau ingroziti. Parerea mea …..

Leave a Reply