EFECTUL VEZETEU! Problema deficitului de cadre din Politie, rezolvata printr-o importanta decizie a conducerii MAI! Numarul agentilor de politie va creste de peste trei ori

Moartea politistului Sorin Vezeteu, care a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit, in data de 20 iulie, pe peronul Garii Burdujeni, din Suceava, a fortat  conducerea Ministerului Afacerilor Interne sa caute solutii pentru suplimentarea numarului de cadre din politie. Astfel, dupa cum a anuntat, astazi, ministrul Carmen Dan, s-a decis o importanta schimbare de sistem care va duce la compensarea deficitului de cadre din politie.


”Avem sprijinul Ministerului Educatiei si am redus perioada de scolarizare de la 2 ani la 1 an in scolile de agenti si subofiteri. Nu umblam la programa Academiei de Politie unde pregatim ofiterii de cariera”, a declarat ministrul Carmen Dan.

In paralel, se modifica si cifrele de scolarizare astfel incat numarul de locuri din scolile de agenti si subofiteri va creste de la 1.344 la 8.190. ”Vom ajunge undeva la 3-5.000 absolventi pe an, comparativ cu aproximativ 1.400, cat inregistram in prezent”, a spus Carmen Dan.

Ea a adaugat ca masurile de compensare a deficitului de personal din politie nu inseamna ca se va recurge la angajari masive fara ca noii veniti sa fi trecut printr-o scoala de politie. ”Incadrarea din sursa externa trebuie sa fie o exceptie”, a precizat Dan.

De asemenea, se vor lua masuri si pentru cresterea nivelului de siguranta pentru politisti, ministrul anuntand ca in curand vor fi demarate licitatiile pentru achizitionare de veste antiinjunghiere. (V.E.)

 

 

Leave a Reply