EXPLOZIV! Seful Departamentului Antidrog din cadrul SRI Arad, arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

Retinut de procurorii DIICOT, vineri, in urma unor perchezitii intr-un dosar de trafic de droguri, maiorul Ciprian Sabin Mares, seful Departamentului Antidrog din cadrul SRI Arad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecatorii Tribunalului Arad.


Al doilea suspect prins in flagrant si trimis dupa gratii tot pentru 30 de zile, cu mandat de arestare preventiva in acest dosar exploziv, este Eduard Palincas, cunoscut dealer de droguri in zona de vest a tarii, el fiind condamnat in 2002 la 8 ani de inchisoare.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru News.ro ca una dintre cele patru perchezitii DIICOT a avut loc la sediul SRI Arad, fiind vizat biroul maiorului Ciprian Sorin Mares, din care au fost ridicate documente. Acesta este seful departamentului Antidrog, insa a fost retinut pentru ca ar fi cumparat droguri pentru a le vinde mai departe.

Cel care i-ar fi vandut drogurile maiorului SRI este Eduard Palincas, retinut de asemenea in acest caz.

Conform surselor, Palincas (41 de ani) era vizat de mai multa vreme de catre anchetatori, fiind considerat un “dealer” de droguri in regiune.

Palincas are antecedente penale, iar in 2001 a fost retinut intr-un caz similar. La vremea respectiva, ofiterii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara au prins in flagrant trei barbati, intre care Palincas, care incercau sa vanda aproximativ un kilogram de marijuana. In 2002, Palincas a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de inchisoare.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii de la Biroul Teritorial Arad au dispus, vineri, retinerea pentru 24 de ore a unui maior in cadrul Serviciului Roman de Informatii – Serviciul Judetean de Informatii Arad, pentru trafic de droguri de risc si de mare risc, in forma continuata si a unei alte persoane, tot pentru trafic de droguri de risc, in forma continuata.

Procurorii spun ca in perioada 11 – 16 august, la date diferite, maiorul SRI, Ciprian Sabin Mares, a vandut in doua randuri droguri de risc (100 de grame de cannabis), respectiv de mare risc (6 grame de cocaina), cu sumele de 2.050 de lei, respectiv 600 de euro (din care a primit 300 de euro).

De asemenea, joi, orele 19,45-20,50, ofiterul de la Serviciul Judetean de Informatii Arad a vandut droguri de risc (100 de grame de cannabis), cu suma de 400 euro si 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 de grame de cannabis), fara drept si in scop de comercializare, in imobilul sau situat in municipiul Arad, el fiind prins in urma unui flagrant si a perchezitiei domiciliare.

Cea de-a doua persoana retinuta in acest dosar este acuzata de procurorii DIICOT ca vineri dimineata, intre orele 01-02, a vandut droguri de risc (300 de grame de cannabis), cu suma de 6.000 de lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 de grame de cannabis), fara drept si in scop de comercializare, in autoturismul sau, fiind prins in flagrant de catre anchetatori.

Vineri, procurorii DIICOT –  Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, au facut patru perchezitii in judetul Arad, una dintre perchezitii fiind la sediul unei institutii publice, afauga DIICOT intr-un comunicat de presa. (G.I.)

Leave a Reply