EXPLOZIV! Tribunalul Timis pune presiune pe procurorii DNA Timisoara! Ancheta in dosarul fostilor sefi ai Politiei Timis trebuie finalizata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018

Cel mai mediatizat dosar al DNA Timisoara din ultimii ani, in care sunt cercetati penal mai multi politisti, printre care fostii sefi ai IPJ Timis, Sorin Muntean si Florin Bolbos, dar si primarul localitatii Recas, Pavel Teodor, si fostul secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici, a facut obiectul unei contestatii care a fost solutionata, ieri, de catre Tribunalul Timis.


Exasperat de ritmul lent de lucru al procurorilor DNA in acest dosar, care cauta dovezi irefutabile de aproape trei ani, comisarul Cosmin Bledea a formulat o contestatie privind durata procesului penal si a cerut instantei de judecata sa fixeze un termen limita pentru finalizarea urmaririi penale, in caz contrar dosarul sa fie clasat.

“Solicitam respectuos sa admiteti prezenta contestatie si sa stabiliti termenul in care procurorul de caz are obligatia de a rezolva prezenta cauza penala”, se precizeaza in actiunea comisarului Cosmin Bledea, urmarit penal pentru dare de mita, in dosarul 126/P/2014, inca din data de 20 ianuarie 2015.

Tribunalul Timis a admis cererea politistului si a decis sa impuna procurorilor DNA un termen limita pentru finalizarea urmaririi penale in acest dosar.

“Admite contestaţia privind durata procesului penal formulată de inculpatul Bledea Cosmin Ionut. Stabileste drept termen pentru finalizarea urmaririi penale in dosarul nr. 126/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Natională Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timisoara, data de 30.01.2018”, se mentioneaza in hotararea definitiva a Tribunalului Timis.

Reamintim ca, in acest dosar sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu fostii sefi ai IPJ Timis, comisarii sef Sorin Muntean si Florin Bolbos, pentru luare de mita – fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere, comisarul sef Marcel Craciunescu, pentru dare de mita – comisarii de la Rutiera Bledea Cosmin si Vasilica Garbaci, precum si Temu Marian Dorinel, Berzescu Doru, Dinca Adrian, Sorin Draghici, dar si primarul Recasului, Pavel Teodor, si fostul secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici.

Parte vatamata – agentul de politie Dumitru Duma. Conform procurorilor DNA, politistii si oamenii politici l-ar fi hartuit pe Dumitru Duma, care n-a respectat ordinul de a nu amenda pe nimeni in perioada campaniei electorale din 2014. Ulterior, s-a decis mutarea sa abuziva la Lugoj. De asemenea, Garbaci si Bledea sunt acuzati ca i-au oferit mita sefului lor, Marcel Craciunescu, doua seturi de jenti si anvelope de Mercedes Clasa E, pentru a fi trecuti pe lista de avansare inainte de termen. (G.I.)

 

3 thoughts on “EXPLOZIV! Tribunalul Timis pune presiune pe procurorii DNA Timisoara! Ancheta in dosarul fostilor sefi ai Politiei Timis trebuie finalizata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018

  1. Mai nea Florine, ce sa zic si eu? Sti ca eu te respect, mai mult sau mai bine zis mai putin. Acum, faptul ca se va termina si nu veti mai sta cu morcovu, e bine. Vreau sa zic, acest morcov, pentru ca acolo unde veti merge veti da de alti morcovi, dar….toate la timpul lor.
    Dar sa vedem partea plina a paharului. Cica ar vrea Olguta sa adauge la vechime si zilele de munca de la tzuhaus, si asa poate ii ies si lui nea Sorin anii de pensie. Ca la drept vorbind a muncit. Prost da mult. Iar pentru nea Marcel, deasemenea vesti bune. Cauciucurile primite ii vor ramane noi o perioada indelungata.
    Si inca un sfat : nu pentru ca sunt in etate ci pentru ca mi-s intelept : daca scapati sapunul din mana, nu va aplecati pentru nimic in lume. Parerea mea….

  2. Nea Gica , ai grija de viata ta ca te stiu cine esti sub acest pseudonim , bataia de joc in ceea ce ne priveste se apropie de final si o sa ne ocupam atit de tine cit si de altii.Cum spun prietenii tai tiganii din Timisoara , AVELTO GRIJA.

    Profesionistul

Leave a Reply