TRAGEDIE! Un tanar din Lugoj a murit in timpul unei drumetii pe Valea Cernei, dupa ce a alunecat si s-a lovit cu capul de o piatra

Un tanar in varsta de 19 ani, din Lugoj, a murit, duminica, in Parcul National Domogled – Valea Cernei, din judetul Caras-Severin, in timpul unei drumetii montane, dupa ce a alunecat pe un traseu si s-a lovit cu capul de o piatra. Incidentul s-a petrecut pe un traseu montan din Valea Bedinei, din Parcul National Domogled – Valea Cernei.


Fratele victimei a reusit cu greu sa ceara ajutor reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din cauza semnalului slab din zona.

Salvamontistii au pornit in cautarea lui insa victima nu a mai putut fi salvata.

Seful Salvamont Caras-Severin, Valentin Balaban, a declarat ca tanarul de 19 ani se afla impreuna cu fratele sau si cu inca un prieten, iar la un moment dat, in timp ce urcau pe o poteca spre Cheile Bedinei, acesta a alunecat si s-a lovit cu capul de o piatra.

„Erau trei baieti din Lugoj, judetul Timis, care voiau sa mearga pe Cheile Bedinei, asta fiind Valea Cernei, pe partea Muntilor Cernei. La un moment dat, tanarul de 19 ani a alunecat si a dat cu capul de o piatra. Cu greu am reusit sa vorbim cu fratele la telefon, este semnal slab in zona, care ne-a spus ca nu are puls, nu respira. S-au deplasat trei salvamontisti si trei persoane de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, n-am mai putut face nimic pentru el. L-am coborat, fiind predat celor de la IML, politistii au facut cercetari la fata locului”, a afirmat Valentin Balaban.

Seful Salvamont a mai spus ca, daca fratele victimei ar fi stiut sa afectueze  manevre de resuscitare, tanarul lovit la cap avea sansa sa supravietuiasca pana la sosirea salvatorilor. (M.I.)

Leave a Reply