VIDEO EXPLOZIV! Cum se “invita” la postul de politie un sofer oprit in trafic? Doi agenti de politie, filmati in timp ce trag de picioare un barbat pentru a-l duce la audieri

Aparitia unei inregistrari video pe o retea de socializare, in care doi agenti de politie se ridiculizeaza in timp ce forteaza un sofer sa intre in postul de politie, sub pretextul ca ar fi fost baut, a determinat o reactie rapida din partea conducerii Politiei, care a deschis o ancheta interna pentru a stabili daca modul brutal de interventie al oamenilor legii a fost cel corect.


„Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificari privind modul de interventie al politistilor din cadrul Postului de Politie Matasari, care au depistat in trafic un barbat de 37 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 673A Matasari, aflandu-se intr-o stare vadita de ebrietate”, a declarat, miercuri, Andrei Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj.

Potrivit politistilor, soferul a refuzat testarea cu etilotestul sau sa fie condus la o unitate spitaliceasca pentru a i se preleva mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, mai spune Lazar, soferul care apare pe imagini obligat sa intre in Postul de Politie a incercat sa se sustraga continuarii cercetarilor, iar ei au fost obligati sa foloseasca forta pentru a-l conduce la audieri.

„In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a spus Andrei Lazar

De cealalta parte, soferul implicat in scandalul cu politisti spune ca a facut plangere pentru abuz si lovire in urma incidentului.

„Am facut plangere impotriva politistilor, pentru abuz si lovire, la Parchetul de pe langa Judecatoria Motru. Am avocat. Este un abuz, nu stiu de ce sa fiu acuzat ca nu am vrut sa suflu in etilotest, daca nimeni nu mi-a cerut asta. Pe mine m-au anuntat a doua zi de dosar. M-au oprit in trafic noaptea, ma duceam cu un prieten acasa, el se afla in dreapta. El a vazut totul, este martor. Eu conduceam masina, au trecut pe langa mine, au intors masina dupa mine, prima intrebare a fost daca i-am injurat. S-a intamplat la un kilometru de sediul Politiei. Unul dintre agenti bea cafeaua cu mine in fiecare dimineata, probabil este si ceva personal. Atunci nu ma mai cunostea, a inceput cu abuzuri si sa traga de mine”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Florin Dan, soferul implicat.

Barbatul de 37 de ani este angajat al Complexului Energetic Oltenia si sustine ca nu a avut niciodata probleme cu legea. In imagini se observa ca agentii nu au reusit sa il duca in sediu si l-au tras de picioare pana cand unul a ramas cu incaltamintea in mana.

„Am prezentat documentele, mi-au verificat masina, nu mi-au spus nimic de etilotest. Mi-au dat asigurarea si buletinul inapoi, mi-a oprit certificatul si permisul, nu mi-au spus pentru ce, decat sa merg la post sa stam de vorba. Daca eu miroseam a alcool, cum spun ei, nu ar fi trebuit sa ma mai lase pe mine sa plec cu masina de pe loc, asta e clar. Dar ei m-au pus sa circul cu masina, mi-au spus sa intorc masina dupa ei si sa ma duc la Postul de Politie. Eu clar nu am refuzat. Am parcat masina in fata Politiei, dupa care am intrat in curte si a inceput circul. Nu am consumat alcool si nu mi-au solicitat in niciun moment sa suflu in etilotest”, a mai declarat soferul. (Vlad Enciu)

Leave a Reply