BREAKING NEWS! Fosta presedinta a Judecatoriei Pitesti a incercat sa se sinucida, dar a fost salvata de sotul ei    Victor Ponta a dezvaluit ca Liviu Dragnea a fost salvat de la un flagrant pregatit de DNA, in perioada cand era vicepremier, de un personaj important din SRI    Ryanair, cea mai importanta companie aviatica low-cost din Europa, se retrage de pe toate aeroporturile din Romania, din cauza performantelor comerciale sub asteptari     Showmanul Mircea Badea, chemat la Politie pentru a fi amendat din cauza postarilor pe Facebook la adresa politistilor, dupa cazul agentului pedofil    Gigi Becali, despre iubita lui Liviu Dragnea: O femeie, la modul general, nu vorbesc de cineva anume, care ia un barbat cu 30 de ani mai mare, aia este curva    Protocoalele SRI-DNA nu au avut aprobarea CSAT si, in consecinta, intreaga activitate a SRI in dosarele de coruptie si evaziune fiscala a fost in afara legii, spune Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa

TESTUL ROBELOR! Aproape 200 de licentiati in Drept din Timis au luat drumu’ Bucurestiului pentru a incerca sa intre in profesia de avocat! Masuri extreme impotriva fraudarii

In plin scandal al onorariilor minimale impuse avocatilor in relatia cu clientii, astazi, peste 3000 de absolventi ai facultatilor de Drept din toata tara au sustinut examenul de primire in profesia de avocat.

Noutatea absoluta a acestei sesiuni a fost faptul ca examenul s-a desfasurat in mod unitar, la Bucuresti, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, pentru toti candidatii, aceasta schimbare majora conturand ideea ca membrii din consiliul UNBR si-au pierdut incredere in corectitudinea comisiilor din teritoriu.

Printre cei 3147 de candidati repartizati, inca de la ora 8, prin amfiteatrele unor facultati din Bucuresti s-au aflat si 181 de licentiati in Drept din Timis, care vor fi declarati admisi in profesie, ca stagiari, doar daca, la testul grila, vor raspunde corect la cel putin 70 de intrebari din totalul celor 100 pregatite de examinatori.

In conditiile in care pe lista candidatilor apar nume importante din justitia timisoreana, precum Brasoveanu, Bura, Cut, Izginean, Horduna sau Onea, suntem convinsi ca rata de promovabilitate din ultimii ani, de 25 la suta din numarul candidatilor, va fi pastrata si in acest an. Chiar daca, in cazurile “must enter”, comisioanele au fost monopolizate de Bucuresti…

“Se interzice candidatilor ca, pe timpul desfasurarii examenului, sa comunice intre ei sau sa detina asupra lor orice surse de informare si mijloace de comunicare, de orice fel, cu exceptia celor specific autorizate de comisia de examen, sub sanctiunea eliminarii din examen pentru frauda”, se mentioneaza in Hotararea nr. 243/2017 privind organizarea examenului de primire in profesie – sesiunea septembrie 2017.

Mai mult, din acest an, tentativa de frauda se pedepseste si cu excluderea candidatului de la examenele de intrare in avocatura in urmatorii cinci ani. Candidatii au intrat in salile de examen doar pe baza actului de identitate si, ca masura preventiva, nu s-a permis detinerea la purtator a instrumentelor de scris, intrucat pixurile au fost oferite de catre organizatori. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: